Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jízda smrti: U muničních skladů ve Vrběticích se závodilo!

Autor: INT, lm - 
7. prosince 2014
12:04

Hazard s lidskými životy! Tak by se dalo bez jakékoliv nadsázky nazvat závodění v areálu muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku, ke kterému prý před výbuchem běžně docházelo. Místní tuto informaci předali premiérovi Bohuslavu Sobotkovi.

S šokujícím svědectvím lidí z okolí muničních skladů přišel server Novinky.cz. Podle jednoho z obyvatel v těsné blízkosti budov napěchovaných municí testovali své vozy automobiloví závodníci při zkušebních rychlostních zkouškách.

Muž to přiznal premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, který navštívil postiženou lokalitu a jako důkaz ukázal i fotografie. „Na těch cestách? Trénovaly tam vozy mezi těmi sklady?,“ kroutil nevěřícně hlavou premiér. „Prověříme to. Fotky si vyhledáme a předáme policii,“ slíbil místním ministr vnitra Milan Chovanec.

Ve vojenském areálu u Vlachovic vyletěly do povětří dvě budovy. První 16. října, druhá minulou středu. Policejní prezident Tomáš Tuhý v sobotu situaci ve skladu označil nadále za velmi vážnou.

lobotom ( 11. prosince 2014 00:37 )

Jakej stát? Byly tam soukromé firmy. A kapitalismus jste si sami vyzvonili. To je neustále ječení - všechno do soukromých rukou, žádná "buzerace" podnikatelů - ale jak to smozřejmě oni začnou zneužívat, tak státe konej...

cantre ( 8. prosince 2014 13:01 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé info kurzové sázení, velmi spolehlivé info www.caveso.webnode.cz http://caveso.webnode.cz/

bizon_pepa ( 8. prosince 2014 06:19 )

Protože Chovanec teď slíbil lidem, že je tam bezpečno. Jinak nechápu, proč se tam řeší závody před 4 lety.

ninka64 ( 7. prosince 2014 23:44 )

A proč Chovanec???On tam nenechal působit ty pochybné firmy, to je práce ODS a TOP 09 za jejich vlády se tam nastěhovali ti šejdíři se zbraněmi. A závody tam byly v roce 2010. Rok před tím, než je tam ministr Vondra z ODS nechal nakvartýrovat.

ninka64 ( 7. prosince 2014 23:40 )

Proč nejsou informace o tom, co to je za lidi, kterým ty vybuchlé sklady patří, na jaké politiky mají vazby. V roce 2011 byl ministr obrany Vondra, ten by měl nést zodpovědnost. Na čí náklady půjdou všechny ty sanační a bezpečnostní akce.

Zobrazit celou diskusi