Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž utrpěl při požáru pečovatelského domu popáleniny na 90 % těla a bojuje o život!

Autor: ČTK, lm, kru - 
6. prosince 2014
12:44

Šest lidí utrpělo zranění při požáru, který v noci na dnešek vypukl v domě s pečovatelskou službou v Kopřivnici na Novojičínsku. Nejvážněji je na tom senior (71), který utrpěl popáleniny na celém těle a momentálně bojuje o život.

Dle hasičů je za požárem nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. „Další vyšetřovaní upřesní, zda šlo o cigaretu, svíčku či jiný druh nedbalosti,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Nejvážnější byl stav seniora, který utrpěl popáleniny na téměř 90 procentech tělního povrchu. Nacházel se v přímém ohrožení života. Další žena (65) se nadýchala zplodin a přepravili jsme ji na interní oddělení novojičínské nemocnice. Čtyři senioři byli vyšetřeni na místě. V jejich případě ale převoz do nemocnice nebyl nutný,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

„O události jsme se dozvěděli dnes ve 03:30. První informace hovořily o tom, že se na místě nalézá jedna popálená osoba. Nakonec však musely zasahovat čtyři posádky záchranné služby, které ošetřovaly celkem šest pacientů,“ uvedl Humpl.

Nejvážněji zraněný muž se podle něj v době zásahu nacházel ve stavu přímého ohrožení života a záchranáři jej museli uvést do umělého spánku. Záchranáři muže transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Mluvčí nemocnice Tomáš Oborný ČTK řekl, že byl umístěn na jednotku intenzivní péče popáleninového centra. „Utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně. Jeho stav je kritický, udržujeme ho v umělém spánku,“ dodal.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela ČTK řekl, že hořelo v jednopokojovém bytě ve druhém patře budovy. Další prostory pak zaplnil kouř. Škoda se pohybuje okolo 700.000 korun. V době požáru bylo v objektu více než 100 lidí.

V Příboře uhořely dvě ženy

Oheň zachvátil v lednu 2013 dům s pečovatelskou službou v Příboře. Uhořely v něm tehdy dvě ženy (†73, 75). Dalších 5 osob bylo zraněno. Škody přesáhly několik milionů korun. Příčinou požáru byl zkrat.

dietr ( 7. prosince 2014 11:30 )

.evelina. ( 6. prosince 2014 22:07 )

tupče vog.hte, tobě především vyhořel mozek, dědu jsi měl uhasit, slavný hasiči ve výslužbě, a ostatky si strčit do postele

buban ( 6. prosince 2014 20:34 )

Ve zprávách uváděli 40%.

tupka.jentakjen ( 6. prosince 2014 15:28 )

A mně zase ve strašnickým krematoriu uhořel děda

Zobrazit celou diskusi