Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

TIPY NA SKVĚLÉ VÝLETY A VÁNOČNÍ AKCE: 20 měst zve na advent

Autor: red, zrk - 
21. prosince 2014
07:40

V celé republice se tento víkend konají nejrůznější vánoční trhy, adventní prohlídky hradů a zámků či mikulášské programy pro děti. Vyberte si z tipů Blesku a vyrazte se s celou rodinou pobavit.

Praha

Mikulášský vlak - Kdy: dnes a zítra Co: Z Prahy-Braníka vyjíždí speciální mikulášský vlak tažený parní lokomotivou Šlechtična.

Hrnčířské a řemeslné trhy - Kdy: dnes a zítra od 10 do 18 hodin Co: V Průmyslovém paláci v Holešovicích můžete nakoupit ručně dělané ozdoby, keramiku, dřevěné hračky.

České vánoční trhy na náměstí - Míru Kdy: do 24. 12. Vánoční trhy nabízejí typické produkty těchto svátků: punč, svařené víno, palačinky, speciality na grilu a mnohé další.

Vánoce v pražské botanické zahradě - Kdy: do 2. 1. 2015 Co: Výstava Vánoce aneb Vánoce v kuchyni našich babiček. Vstupné: 50 Kč, snížené 40 Kč

Advent v Národopisném muzeu – Musaionu - Kdy: dnes, od 13 do 17 hodin Co: Setkání s méně známými tradičními maskami, které patří k adventnímu období – Luckou, Barborkou a Ambrožem. Vstupné: 70 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 110 Kč

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí - Kdy: do 6. 1. 2015 Co: Pod nádherným vánočním stromem koupíte řadu drobných vánočních dárků. Bohatý je i program, který nabízí především tradiční sváteční melodie v podání souborů z celé republiky.

Šternberk

Vánoční prohlídky hradu - Kdy: do 20. 12. Co: Speciální vánoční prohlídky hradu Šternberk Vstupné: 100 Kč, snížené 70 Kč, rodinné 270 Kč

Křivoklát

Knížecí advent na hradě Křivoklát - Kdy: dnes od 10:00 Co: Knížecí advent na Křivoklátě s jarmarkem, divadelními a kejklířskými vystoupeními. Budou vypraveny parní vlaky z Prahy a Plzně. Vstupné: 60 Kč, snížené 40 Kč

Kroměříž

Staročeské Vánoce - Kdy: do 19. 12. Co: Užijte si vánoční program, který vás přenese do doby našich předků, a prožijete si vánoční přípravy a Štědrý den na vlastní kůži.

Plzeň

Mikulášské odpoledne v Zoologické a botanické zahradě - Kdy: dnes Co: Na statku Lüftnerka se ve 14:30 koná Mikulášské a čertovské odpoledne s ukládáním medvědů a nadílkou dárků hodným dětem.

České Budějovice

Adventní trhy na náměstí Přemysla Otakara II. - Kdy: do 23. prosince, od 10 do 20 hodin Co: Adventní trhy, ukázky tradičních řemesel a vánočních zvyků. Poslechnout si můžete dudácké koledování nebo zhlédnout folklorní tance.

Teplice

Pohádkové Vánoce - Kdy: do 20. 12. Co: V obchodním centru Galerie můžete vidět Pohádkové Vánoce: dobová řemesla jako malování ozdob, malování na dřevo, svíčkaře a další.

Pardubice

Tradiční vánoční trhy na Pernštýnském náměstí - Kdy: do 14. 12., od 10 do 18 hodin Co: Tradiční vánoční trhy s pochoutkami, koncerty, loutkovým divadlem a stánky řemeslníků.

Sladké Vánoce - Kdy: dnes, od 10 hodin na Zámku Pardubice Co: Sladké Vánoce plné hudby a vánočních dobrot. Expozice Křišťálového betléma a dalších betlémů ze sbírek Východočeského muzea.

Telč

Jarmark Sdílení na nádvoří zámku - Kdy: dnes, od 11 do 17 hodin Co: Dobročinný adventní trh s koncerty, tvořivými dílnami pro děti a speciální slavností Adventní spirály pro děti.

Karlovy Vary

Vánoční benefi ční koncert - Kdy: dnes Co: Vánoční benefi ční koncert na pomoc dětem s hendikepem. Vstupné: 450 Kč

Brno

Tradiční vánoční trhy na náměstí Svobody - Kdy: dnes a zítra, od 9 do 21:45 hodin Co: Tradiční vánoční trhy v Brně mají každý den nabitý program. V sobotu vystoupí od 17 hodin skupina JazzBonbon, v neděli je od 17:30 připraveno vánoční čtení pro děti.

Hradec Králové

Putování za Ježíškem - Kdy: zítra Co: Nasajte sváteční atmosféru na vánoční procházce. Na závěr putování si můžete poslechnout v Městské hudební síni hudební vystoupení. Vstupné: 60 Kč, snížené 40 Kč

Ostrava

Čokofestival - Kdy: dnes a zítra na Výstavišti Černá louka Co: Souběžně s čokofestivalem, kde můžete ochutnat ty nejlepší čokoládové dobroty, budou probíhat Vánoční ezoterické trhy. Vstupné: dospělí 70 Kč, děti 40 Kč

Olomouc

Divadlo a mikulášská nadílka - Kdy: Dnes od 11 hodin Co: Divadlo na Šantovce uvádí pohádku, po ní přijde čert a Mikuláš, následuje diskotéka.

Jeseník

Vánoční koncert - Kdy: dnes v 17 hodin Vystoupí Petr Bende s cimbálovou muzikou Grajcar z Dolních Bojanovic.

Liberec

Vánoční trhy - Kdy: do 23. 12., od 9 do 18 hodin na náměstí před radnicí Co: Tradiční vánoční trhy

Čertovský program - Kdy: dnes, od 15 do 17 hodin v Centru Babylon Co: Čertovský zábavný program pro celou rodinu. Maňáskové představení, výroba svíček, soutěže. Vstupné: 40 Kč dospělí, děti do 2 let zdarma

Jablonec nad Nisou

Mikulášská - Kdy: dnes, od 14 do 18 hodin ve Velkém sále spolkového domu Co: Mikulášská besídka – vystoupení tanečnic, kouzelník, dětské divadélko, bohatá nadílka. Vstupné: 50 Kč

Děčín

Pivovar pro děti - Kdy: dnes, od 15 hodin v Pivovaru Děčín Co: Mikulášská nadílka plná překvapení s andělsko- pekelnou maskérnou.

Zoo Děčín - Kdy: dnes, od 14 hodin Co: Čertovský rej – cesta plná soutěží a úkolů s opékáním buřtů.

Jihlava

Vánoční jarmark Kdy: do 23. 12. na Masarykově náměstí Co: Na jarmarku můžete nakoupit vánoční ozdoby, řemeslné výrobky nebo se podívat na práci kováře.

Litomyšl

Vánoční dílny ve Smetanově domě Kdy: dnes, od 10 do 17 hodin Co: Vánoční dílny pro děti i dospělé, vánoční menu.

zlymikes ( 21. prosince 2014 08:44 )

Včasná informace -Vánoční prohlídky hradu - Kdy: do 20. 12. Co: Speciální vánoční prohlídky hradu Šternberk Vstupné: 100 Kč, snížené 70 Kč, rodinné 270 Kč , děkujeme, dnes je 21.12.

Zobrazit celou diskusi