Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Málo se usmívali, tak jim zaměstnavatel rozdal smajlíky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook/Twitter)
Autor: dce - 
5. prosince 2014
18:29

V proslulém hotelu Thermal v Karlových Varech se zaměstnanci údajně málo usmívali, tak jim generální ředitel Mašata rozdal připínáčky se smajlíky. Dostali je úplně všichni – uklízečky i manažeři!

„Smyslem je, aby se navzájem na sebe usmívali host s obsluhou. Host vidí barmana se smajlíkem a rozesměje se. Stejně reaguje i barman. Je to psychologická podpora. Naším hlavním úkolem je usmívat se na sebe a hlavně na hosta. Nic více, nic méně,“ vysvětlil ředitel Mašata serveru idnes.cz

Mašata pro své zaměstnance objednal dvě stovky připínáčků. Někdo celou věc bere opravdu s úsměvem a celkově pozitivně, jiní to vidí jako nesmysl. „Představte si, že přijedete do nějakého hotelu a číšník vás bude obsluhovat se smajlíkem na saku. Když se neumí usmívat, tak se místo něj bude alespoň smát nějaký odznak. Něco takového mohou vymyslet jen děti z první třídy,“ nechápe bývalá kalkulantka Thermalu Hana Dvořáková.

Ředitel kritiku bere s úsměvem – prý se vždy najde někdo, komu se dobré nápady nelíbí. Nápad ale není z jeho hlavy – sám ho zažil na zámořské výletní lodi, kde odznáčky dostávali všichni bručouni. Ředitelova asistentka vše kvituje s úsměvem – lidé si odnáčků všímají a reagují pozitivně.

aronak ( 5. prosince 2014 23:28 )

ten klaunský kostým byste mohl navrhnout jako stejnokroj třeba do parlamentu apod.

aronak ( 5. prosince 2014 23:27 )

Rozesmátý zaměstnanec - toť zaměstnanec, který rád chodí do práce, hlavně o svátcích, proto se prodavačky v marketech na zákazníka usmívají. Tečka. Alespoň tak to vidí (nevím, jak se jmenoval) jeden b.b, který včera tuto teorii zastával v TV u Jílkové.

ladybug ( 5. prosince 2014 21:14 )

Jenom v Česku musí zaměstnanci ve službách mít nařízený úsměv. A potřeboval by to celý národ.

Zobrazit celou diskusi