Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Taxikáři využili ledovky: Okrádali cestující! Cesta za 500 stála 4000

Autor: red - 
2. prosince 2014
10:58

To je neskutečný hnus! Někteří taxikáři v Dobřichovicích využili zoufalé situace cestujících, kteří byli kvůli ledovému peklu uvězněni ve vlacích a na nádražích, a velice pohotově přidali k běžné sazbě ledovkovou přirážku.

„Bydlím v Dobřichovicích, šel jsem na vlak 0:20 z Prahy. Byl zrušen. Stejně jako mnoho dalších poté. Na Hlavním nádraží byly stovky, možná tisíce lidí celou noc. Na informacích ČD byli bezradní. Dali nám 2 sladké tyčinky, nabídli kávu či vodu a řekli, že vlaky pojedou po šesté. Nejely... Nabídli nám, že můžeme zůstat v nádražní hale. Náhradní doprava autobusy nebyla zajištěna, prý DP nechtěl kvůli počasí jezdit mimo Prahu. Stejně tak ČD Taxi,“ popsal situaci z dnešní noci čtenář Blesk.cz Jenda.

Běžní taxikáři zneužívali situace. Do Dobřichovic nabídli svezení za 2000, normálně to stojí 500, do Kolína si pak jeden řekl dokonce o 4000!,“ napsal nám do redakce.

„Pochopím rozmar počasí, ale ČD byly absolutně nepřipraveny, žádný krizový scénář, ponechaly své cestující na pospas osudu! Ti, kdo mají měsíční jízdenky, navíc nemají nárok na náhradu jízdného, nic,“ dodal.

JAK SE LEDOVKA DOTKLA VÁS? SETKALI JSTE SE S NĚČÍM PODOBNÝM? MÁTE ZAJÍMAVÉ FOTKY, VIDEO, PŘÍBĚH? PODĚLTE SE O NĚJ S OSTATNÍMI ČTENÁŘI. PIŠTE NA TIP@BLESK.CZ NEBO NÁM JE SDÍLEJTE NA FACEBOOKU.

alenam ( 2. prosince 2014 22:18 )

Ti taxikáři taky ne.

tgbb. ( 2. prosince 2014 14:59 )

Taxikáři, zemanovi voliči, se prostě chopili příležitosti. Pár tisícovek - to Standa Grossovic to zmáknul na sto mega. A nikdo na něj nemůže.

alenam ( 2. prosince 2014 14:30 )

V Praze jsem jela TAXI xkrát a v pohodě. V Brně 2x, poprvé mě taxikář okrad aniž bych si to včas uvědomila, podruhé už jsem si dala bacha a když se o to jinej taxikář snažil, prostě jsem vzala mobil a volala na policii a v tu ránu po mě taxikář chtěl už jenom třetinu původní ceny a omlouval se že se splet

kadlicek ( 2. prosince 2014 14:18 )

Ja neviem prečo njé, veď tý cestujúci mali predsa slobodnú voľbu. Veď mohli pekne v kľudu sedieť v tej nádražnej hale a v pohodě chrúpať tjé pišingery, čo sa tam rozdávali. To také něje také zlé, veď kto Vám dneskáj zadarmo čo dá??? Takto si zadarmo aspoň žalúdok naplníli a trebárs aj nové známostě naviazáli.

michal345 ( 2. prosince 2014 13:44 )

 Pisálci z Blesku potřebovaly senzaci a tak si ji vytvořily.To by ten zákazník musel být stejnej blb jako novináři z blesku aby jel za 2000kč

Zobrazit celou diskusi