Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vysněná dovolená za 140 tisíc: Majitel cestovky nás podvedl!

Autor: Eva Fraňková, zrk - 
1. prosince 2014
05:00

Libor Siekela a jeho kamarád chtěli svým rodinám dopřát luxusní dovolenou. Cestovní kanceláři zaplatili celkem 140 tisíc za letenky do Thajska. Místo pohodové dovolené ale zažili stres a tahanice o peníze.

Pan Siekela měl s cestovní kanceláři BClass v minulosti dobré zkušenosti, a tak si i letos v květnu objednal u jejího majitele pět letenek do Thajska včetně pojištění. „Letenky v hodnotě 94 tisíc jsem sice po zaplacení obdržel e-mailem, ale když mi ani po několika týdnech nepřišlo pojištění, pojal jsem podezření, že možná něco není v pořádku,“ říká pan Siekela z Prahy.

Video Zprávy: Jak je Šafránkové po operaci? A když koupíte neplatné letenky! - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zkontaktoval tedy přímo leteckou společnost, u které měly být letenky zakoupeny. Ta mu potvrdila, že letenky nikdy nevystavila, protože pan Kopecký zrušil jejich rezervaci. „Kdybych se po tom nezačal sám pídit, zjistili bychom s rodinou až na letišti, že nikam neletíme. To mě vytočilo,“ svěřil se Blesku. Rodina pana Siekely nakonec díky vstřícnosti zprostředkovatelské agentury Letuška.cz své letenky dostala. „Musel jsem si ale znovu zaplatit 9 tisíc korun na pojištění,“ dodává Siekela. Další cestující a klienti BClass podle portálu Letuška.cz už takové štěstí neměli. To, že nikam neodletí, se prý dozvěděli až při odbavování na letišti.

V takové situaci se ocitl i kamarád pana Siekely Michal P. (36), který koupil letenky za 46 tisíc z Bangkoku na ostrov Koh Samui pro sebe, manželku a čtyři děti. „Letenky mi přišly s asi dvouměsíčním zpožděním na e-mail. Vytiskl jsem si je a odletěli jsme do Thajska,“ řekl Blesku. Při přeletu na ostrov mu ale na letišti oznámili, že jeho letenky nejsou platné. „Řešili jsme to ve 4 ráno, s malými unavenými dětmi, a po několikahodinovém jednání jsem nakonec musel koupit nové letenky za 42 tisíc, abychom mohli pokračovat v dovolené,“ vypráví rozčileně.

Zbytek dovolené měla rodina pokažený kvůli každodenním zdlouhavým hovorům do Čech. „S majitelem cestovky jsme řešili ten jeho podvod, on nám ale lhal a tvrdil, že za letenky zaplatil,“ tvrdí pan Michal. Asi po dvou měsících mu prý došla trpělivost. Za vypečeným majitelem cestovní kanceláře došel osobně a začal tvrdě vyjednávat. „Po výhrůžce fyzickým násilím mi nakonec peníze za letenky vrátil,“ přiznal Blesku pan Michal.

Oba muži se rozhodli podat na majitele BClass Praha trestní oznámení, stejně jako portál Letuška.cz nebo cestovní kancelář Fly United, u které povedený majitel platil kreditními kartami svých klientů, avšak bez jejich souhlasu. „Za stržené částky nám přicházely reklamace z banky nebo přímo od leteckých dopravců,“ říká ředitel společnosti Jan Štilec.

andreslawicky ( 1. prosince 2014 11:21 )

Tak s cestovkou jede na dovolenou už jen d.e.bil nikdy bych cestovce nedal peníze tím pádem mě nemá kdo okrást,prostě si zaplatím hotel na přímo,služby taky a letenky si dnes dokáže koupit dítě

andreslawicky ( 1. prosince 2014 11:18 )

Ty hrdino

andreslawicky ( 1. prosince 2014 11:17 )

Poctivou dřinou co je to poctivá dřina??

andreslawicky ( 1. prosince 2014 11:16 )

Však kdyby jsi se lépe učil a snažil se mohl jsi to dělat taky .Slušný dům v Černé Hoře se dá pořídit kolem 10-12 milionů korun a jsi v první řadě a do Karibiku se dá dnes letět za stejné peníze jako letíš s cestovkou Na Kanáry,jen záleží jak dobře koupíš letenky jinak pobyt je tam za hubičku

andreslawicky ( 1. prosince 2014 11:13 )

V době internetu si jde do cestovky koupit dovolenou snad už jen de.bil. .Každý hotel na světě má dnes své internetové stránky a je možnost si tam zakoupit pobyt a vědět že jsem poslal peníze přímo do hotelu,vše jde pojistit,dále je možnost si zakoupit letenky a prostě letět kam kdo chce,když je někdo idi.o.t a tohle nedokáže má sedět doma na p.r.deli

Zobrazit celou diskusi