Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vězeň na útěku Jan Novák: Jeho táta byl sportovní talent, upil se k smrti!

Autor: Richard Veselý - 
28. listopadu 2014
05:03

Lupič, narkoman, násilník a recidivista. To je uprchlý vězeň Jan Novák (44). Blesk zjistil, že jeho táta byl skvělý sportovec, který měl ČSSR dokonce reprezentovat na olympiádě. Kariéru i život mu ale zničil alkohol.

Velice talentovaný cyklista, ale i hokejista a boxer. Tak mluví pamětníci o tátovi hledaného vězně Vladimíru Novákovi.

„Vláďovi všichni říkali Paťák. Byl výborný cyklista, v tehdejším Československu vůbec jeden z nejlepších. Měl nás v roce 1964 reprezentovat na olympiádě, nakonec ho ale vyšoupli a jel někdo jiný,“ popsal Novákův kamarád Pavel Vršecký.

»Paťák« měl prý už předtím problémy s alkoholem, které po tomto zklamání ještě zhoršily. Stejně jako později jeho syn, měl Vladimír Novák průšvihů nad hlavu.

Z Dukly Pardubice ho vyhodili, pracoval na stavbách, a jeden čas skončil dokonce jako bezdomovec.

„Byl to skvělý člověk, ten alkohol ho ale ničil. Kvůli němu se s ním rozvedla manželka, Honzu si nechala u sebe. Jednou byl snad za nějakou rvačku i ve vězení,“ popsal Pavel Vršecký. Novák loni zemřel, údajně na cirhózu jater.

Blesk Víte, že?

… na olympijských hrách v Tokiu v roce 1964 zazářil český cyklista a kolega Vladimíra Nováka Jiří Daler. Na dráze získal zlatou medaili.

Brutálně útočil ve večerkách

Recidivistu Jana Nováka zadrželi policisté letos na jaře po přepadení několika benzinek, heren a večerek. Při tom byl pod vlivem drog.

Na policejním záznamu z letošního února je vidět, jak brutálně zbil Vietnamku (38), kterou si vybral na ulici.

Onemocněl rakovinou, z Thomayerovy nemocnice utekl toto úterý, když ho eskorta z věznice převezla na ozařování. Pokud jste ho viděli, volejte policejní linku 158.

salto ( 28. listopadu 2014 15:06 )

Jo v (_!_)

jana999 ( 28. listopadu 2014 14:30 )

tak ted zdrhl za hranice, tak už se o něj starat nebudem, bez léčení stejně chcípne, já bych nechala býtjen blbec zdrhá na zimu s krimu, to chce v těch mrazích chrápat po lesích?

kukuku ( 28. listopadu 2014 08:17 )

Aby nějací magoři vyrazili do ulic mávat červenýma kartama, tak je k tomu musí navést několikadenní masáží pražská media.

tenerife ( 28. listopadu 2014 08:13 )

tonny44: Máme stejný názor, je to úplně v kone.čníku.

pravlast ( 28. listopadu 2014 08:02 )

Kdyby po něm hlídka vystřelila,dopadli by stejně blbě.Možná by tady byl Ferguson-jako v USA.A Šabatová by zase měla téma.

Zobrazit celou diskusi