Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exemplární tresty za přivázání seniorky ke stromu: Partička vyfásla až 16 let!

Autor: dce, ČTK - 
26. listopadu 2014
12:35

Uvázali ženu uprostřed zimy ke stromu v lese, jen aby jí mohli vykrást byt. Jako zázrakem přežila, byť silně podchlazená a v šoku. Od soudu dnes pachatelé odešli s doslova exemplárními tresty – za pokus o vraždu dostali dva z nich 16 a 15 let.

Případ se stal loni 5. prosince, kdy pachatelé podle policie telefonicky kontaktovali šedesátiletou ženu z Kladna a zajímali se o pronájem nemovitosti. Pak si s ní v největším středočeském městě domluvili schůzku. Když seniorka přišla, naložili ji do auta a odvezli do lesa mezi obcemi Srby a Kamenné Žehrovice. 

Poblíž Turyňského rybníka František K. společně s Vladimírem N. podle obžaloby svázali ženu provazem, ruce jí spoutali plastovou páskou, přelepili jí ústa, aby nemohla mluvit, a na hlavu jí nasadili kuklu. Pak ji přivázali v lese ke stromu. Soud je za pokus vraždy poslal do vězení na 16 a 15 let.

Po činu ženě sebrali klíče od bytu a ještě tentýž den z něj podle spisu ukradli peníze, šperky nebo oblečení za více než 100.000 korun. Dalším obžalovaným je Jan S., který podle obžaloby ženě vyhrožoval v lese pistolí, jinak čekal na komplice u auta. Podílel se také na vykradení bytu. Soud mu za to vyměřil šest let vězení. Martin Ž. pak podle spisu hlídal okolí bytu, když v něm ostatní kradli a získal také kontakt na poškozenou. Soud jej za to poslal do vězení na pět let.

Posledním obžalovaným byl Pavel V., který údajně ostatní k činu navedl a předal jim kontakt na ženu. O provedení činu ale prý nevěděl. Od soudu dostal nejmírnější, podmíněný trest.

Silně podchlazená seniorka byla nalezena 6. prosince nad ránem. Podle obžaloby byla mimo jiné dehydrovaná a musela být převezena do nemocnice. Přes noc jí také chyběly léky, které musí užívat.

tgbb. ( 26. listopadu 2014 23:06 )

Klídek, ČSSD o jejich hlasy při volbách nepřijde, prolože téhle spodině nelze odebrat volební právo ani v kriminále.

tgbb. ( 26. listopadu 2014 23:04 )

Za pinďoura přibít ke stromu.

zkzkz ( 26. listopadu 2014 14:59 )

K*k*ti z blesku

reknirmareno ( 26. listopadu 2014 13:28 )

Starenka(61)? Kdyz tohle uvidi Vonrackova,Havlova,Livie Klausova,tak ta na vas posle sveho amanta,vy debilove.

salto ( 26. listopadu 2014 13:28 )

Po tý bych nechtěl ani peníze

Zobrazit celou diskusi