Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejlépe hodnocená nemocnice v Česku: Vyhrálo Podlesí v Třinci!

Autor: ČTK - 
26. listopadu 2014
08:42

Nejlepší nemocnicí je podle průzkumu organizace HealthCare Institute (HCI) tak jako loni Nemocnice Podlesí v Třinci, druhá je nemocnice v Písku a třetí Vojenská nemocnice Brno. Výsledky průzkumu dnes zveřejnily Hospodářské noviny (HN).

Jde o devátý ročník ankety, letos HCI sbírala data ve 156 nemocnicích. Hodnotí, jak nakládají s penězi a jak jsou v nich spokojeni zaměstnanci a pacienti. Podlesí, jehož vlastníkem je společnost Agel, vyhrálo již potřetí, kromě letošního a loňského roku zvítězilo už v roce 2009.

Oproti minulým letům hrálo podle HN v letošním hodnocení podstatně důležitější roli to, jak jsou zaměstnanci nemocnic zaplaceni. Nemocnice Podlesí ani ta v Písku, přestože se celkově umístily nejvýše, nezvítězily v žádné z dílčích kategorií, jimiž jsou spokojenost pacientů, spokojenost zaměstnanců a finanční zdraví.

Ve většině kategorií jsou zvlášť fakultní nemocnice kvůli jejich specifickému postavení a zvlášť ostatní nemocnice. Nejspokojenější hospitalizované pacienty má podle HN z fakultních nemocnic Motol, z ostatních pak nemocnice Litomyšl.

Tu také nejlépe hodnotí zaměstnanci, v případě fakultních nemocnic je podle těchto měřítek první Ústřední vojenská nemocnice v Praze. Finančně nejzdravější je podle HCI nemocnice Motol v rámci fakultních zařízení a nemocnice České Budějovice z ostatních nemocnic, uvádějí HN.

kapturek ( 26. listopadu 2014 12:01 )

jo taky jsem to cetl, nedal bych tem kur.vam nic , se podivas tak same znackove obleceni, retezy na krku a jeste budou otvirat hubu ***i zasrani

kapturek ( 26. listopadu 2014 12:00 )

podlesi v trinci vyhralo par krat jsem tam byl, jak na vysetreni tak na navstevach a krome par doktoru to tam je prehlidka lenivych krupanu a o sestrach je skoda mluvit, to jsou same kavicky, hihihi hahaha a cekarny jsou plne pacientu kteri jsou objednani na urcity cas a vemou je klidne o tri hodiny pozdeji, takze s takovou nejspis podplacenou anketou jdete do prd.le

keep.smiling ( 26. listopadu 2014 10:51 )

ocitla jsem se na pár dní v nemocnici v Litomyšli. Ode mě by dostal veškerý jejich personál jen jedničku - nejen po odborné stránce a přístupu k pacientům. Tahle litomyšlská by byla ovšem na prvním místě, možnost porovnání s jinými jsem totiž měla no, každý dle svých vlastních zkušeností, že

bordelvrepublice ( 26. listopadu 2014 09:44 )

hmm , pěkné foto , ale kde to asi fotili posledni 2 roky tam pravidelně někoho -rodiče- navštěvuji ale takovy jednolužak to jsem fakt neviděl asi moji rodiče nepatři do V.I.P sfery . To foto je zavadějici

andorea ( 26. listopadu 2014 09:28 )

Není to tak dlouho, co jsem byla ve FN Olomouc. Sice prostředí se nedá s tím útulným pokojem na fotce srovnat, ale přístup jak lékařů, tak sester, byl úžasný.

Zobrazit celou diskusi