Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chladnokrevný otec zabiják: Dcerku Martinku střelil do obličeje!

Autor: shp - 
25. listopadu 2014
19:40

Než zemřela, uviděla šílený výraz svého otce, který jí přímo mezi oči namířil pistoli a vystřelil. Slovák Peter Šarközy (†43) totiž střelil vlastní dcerku Martinku (†5) přímo do tváře. Poté se pokusil zabít i družku Martinu Wohlandovou (36) a nakonec obrátil zbraň proti sobě.

Tragédie se dotkla dvou rodin, které jsou nyní na ostří nože. Jednou je rodina Martiny a její dcerky, druhou rodina Petra. Právě Šarközyovi promluvili o tom, co podle nich vedlo Petra k hrůznému činu. I potom, co se stalo, chtějí, aby byl pochován s Martinou, o čemž nechce její rodina ani slyšet.

„Od doby, kdy se to stalo, nejím, nespím, jen přemýšlím, odkud vzal zbraň,“ povzdychl si Petrův bratr Robert. Ten byl svědkem celého vztahu Petra a Martiny. „Bratr byl předtím ženatý. Našel ji v posteli s jiným, tak dostal zkrat a napadl ji. Taky si to odseděl. Dostal šest let. S Martinou se seznámil na diskotéce a byla to osudová láska. Ona měla už tři děti, každé s jiným. Spolu měli Martinku,“ prohlásil Robert.

„Rozcházeli se a zase se dávali dohromady, to je pravda. Vícekrát odešel z domu, ale vždy ho vzala zpět,“ dodal. Tak tomu bylo i teď. Peter bydlel ve svém bytě, Martina s Martinkou o pár domů dále. „Když se to stalo, byl pro dcerku a přišli ke mně. Potom s ní odešel na procházku. Vrátil se a dal si vyprat oblečení, chystal se do práce. Neplánoval vraždu, to by se choval jinak, něco by naznačil,“ myslí si sestra Brigita (41).

Podle rodiny došlo brzy mezi Petrem a Martinou k další hádce. „On se k ní chtěl vrátit, ale ona mu řekla, že ho už nechce. Znám bratra, musela mu říct, že už má jiného, nebo že není Martinka jeho. Dostal zkrat, když zastřelil Martinku, musel i sebe. S tou vinou by nedokázal žít,“ dodal Robert.

Brigita si myslí, že mu Martina možná řekla, že čeká dítě s jiným. „Kolovaly řeči, že je těhotná. Já jsem za ní šla, chtěla jsem to z ní vytáhnout, ale nic neprozradila,“ dodala Brigita. Zvěsti o těhotenství však Martinina sestra Eva popírá. „Není to pravda, můžu to vyloučit,“ řekla. Martina nyní leží se střelnými zraněními v nemocnici.

Zobrazit celou diskusi