Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bankomat obral Evu: Peníze nedal, z účtu ale strhl 15 tisíc!

Autor: rys - 
25. listopadu 2014
07:00

Chtěla jen vybrat své peníze z bankomatu. Ten však Evě Švestkové (45) z Vyškova oznámil, že je prázdný. Když se pokusila peníze vybrat za dva dny, zjistila, že byť jí prvně bankomat nic nedal, z jejího účtu peníze zmizely.

„Potřebovala jsem si vybrat 15 tisíc. Vyjela mi pouze stvrzenka, na níž stálo, že bankomat nemá dostatečnou hotovost k tomu, aby mi vydal požadovanou částku,“ uvedla Eva Švestková a dodala: „K mému údivu mi v pondělí při dalším pokusu o výběr vyjel lístek s tím, že už nemám dostatečnou hotovost na kontě. Částka 15 tisíc korun mi byla z účtu odečtena.“

Žena přitom peníze potřebovala na rekonstrukci bytu. „V bance mi řekli, že na vyřízení stížnosti mají devadesát dní. Kde mám vzít peníze, které mi zmizely z účtu, mi ale neřekli,“ povzdechla si Švestková, která si musela půjčit od kamaráda.

Patnáct tisíc, které z účtu zmizely, aniž by je bankomat vydal, jí banka znovu připsala na konto za 14 dnů. „Snažili se vyřídit to rychle. Jedno ale nemůžu pochopit – jak se vůbec něco takového může stát,“ konstatovala Eva Švestková.

Podle mluvčího jedné z největších bank Tomáše Kofroně se takový případ může stát. „Peníze nejsou z účtu strženy, jsou »pouze« blokovány. Je to přechodné opatření, ke kterému vždy dochází hned při oznámení výběru,“ uvedl Kofroň.

tgbb. ( 25. listopadu 2014 15:19 )

Jde o Reifeisen Bank, u které je Tomáš Kofroň tiskový mluvčí. https://www . rb . cz/ o-bance/ media/ kontakt-pro-media/ (z adresy vymažte všechny mezery)

phaker ( 25. listopadu 2014 10:55 )

Plesk a jejich kachny...neexistuje bankomat kterej napíše že nemá peníze..to už by rovnou mohl psát že je tam sto milionu aby zloději věděli kolik si povezou..když ten článek píšete tak u toho alespoň přemejslejte..takže hnedka první odstavec je kravina..chtěla bych tu svrzenku teda videt

phaker ( 25. listopadu 2014 10:42 )

Nevim u jakých bankomatů vybíráš, ale neznám žádný který by nepřijímal karty když je peněz - žádný takový bankomat není

dyskrymynaclja ( 25. listopadu 2014 10:32 )

Ona dělala rekonstrukci hajzlíku,měnila se deska a pudálko na s.rací pejpr

dyskrymynaclja ( 25. listopadu 2014 10:30 )

Bankomat se ji lekl,proto ji nevydal prachy.

Zobrazit celou diskusi