Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozvedený mačo Putin: Dcery vidím jednou za měsíc! Žijí ale samozřejmě v Rusku

Autor: ČTK, simao - 
23. listopadu 2014
14:11

Byl vyhlášen nejmocnějším mužem planety. Vladimir Putin nyní uvedl, že ruským prezidentem nechce být doživotně. A postěžoval si, co mu pozice hlavy státu vzala. Pravidelný kontakt s rodinou. Na své dcery prý nemá čas, ale přesvědčoval, že žijí „samozřejmě“ v Rusku... 

Jeho mandát uplyne v roce 2018 a on prý zváží další kandidaturu. S ohledem na aktuální situaci i na své preference. Vladimir Putin však i nadále vystupuje jako drsný mačo. V politice a často i na fotkách. Zároveň je nyní v řadě zemí „panem nenáviděným“.

Putin se dostal do sporů se Západem kvůli svým kontroverzním tahům a vyjádřením kolem východní Ukrajiny, kde separatistům pomáhají ruští mužici. Nyní ruský prezident poskytl rozsáhlý rozhovor státní agentuře ITAR-TASS. Může být tendenční, přesto nechává nahlédnout do mysli aktuálně nejmocnějšího muže planety.

Putin: Jsem „částečně“ osamělý

Putin v něm promluvil nejen o politice, ale také nechal nahlédnout do svého soukromí. I když o případných milenkách samozřejmě ani zmínka. Ruský prezident však zmínil své dcery. Posteskl si totiž, že ve funkci hlavy státu „částečně“ pociťuje samotu. „Mám hodně práce, dokonce i své dcery vidím jen jednou, dvakrát do měsíce, a to se ještě musím dívat na hodinky,“ uvedl Putin, který se letos na jaře po několika letech odloučení rozvedl s manželkou Ljudmilou.

Jako správný vlastenec však Putin neváhal a dodal, že jeho obě dcery Marija a Jekatěrina „samozřejmě“ žijí v Rusku. Jenže donedávna to zcela jistě neplatilo. Devětadvacetiletá Marija bydlela s přítelem v Nizozemsku, patrně jej ale opustila po červencovém sestřelení malajsijského letadla nad východní Ukrajinou. Většina z obětí byli Nizozemci a z odpovědnosti za jejich smrt Kyjev obvinil vzbouřence podporované Moskvou.

Vídá prý spolužáky

Putin také dodal, že se občas vídá s bývalými spolužáky. Nikoho z nich ale nechtěl jmenovat, protože někteří prý žijí v sousedních postsovětských zemích, včetně Ukrajiny nebo Gruzie. Veřejná informace o stycích s Putinem by je mohla ohrozit, řekl ruský prezident. „Jsou to ale absolutně řadoví lidé,“ poznamenal ruský vůdce.

Značná část rozhovoru však byla samozřejmě o politice. A o velmocenském postavení Ruska, na které však Západ uvalil sankce. Putin v rozhovoru odmítl, že tlak Západu zavede jeho zemi do izolace. „Vnímali jsme osudovost železné opony. Touto cestou v žádném případě nepůjdeme a nikdo kolem nás zeď stavět nebude. Je to nemožné,“ zdůraznil šéf Kremlu.

Západ podle něj udělal chybu, když namířil své sankce na lidi z prezidentova blízkého okolí. „Vycházeli z mylného předpokladu, že mám obchodní zájem na kontaktu s lidmi zařazenými do seznamu. Jejich poškozením mířili na mě. To ale absolutně neodpovídá skutečnosti,“ tvrdí ruský vůdce. Putin čelí nařčením, že Rusko ovládají oligarchické struktury. Trvale to odmítá a nejinak tomu bylo i nyní.

Zábor Krymu? Putinovo osobní rozhodnutí! 

Putin promluvil i o anexi Krymu, která rozlítila západní kritiky. Ruský prezident tvrdí, že šlo čistě o jeho osobní rozhodnutí. Osoby, zařazené na západní sankční seznam, se podle Putina o plánu pro Krym dozvěděly až z médií...

Zábor Krymu označil Putin, který 20 let působil v sovětské tajné službě KGB, za strategické rozhodnutí. „Jsme prostě silnější než všichni ostatní, protože máme pravdu. Když ruský člověk cítí pravdu, je neporazitelný. Když naopak necítí vnitřní jistotu, čelí pochybám, jež jsou nebezpečné. V daném (krymském) případě pochyby nemám,“ uvedl sebevědomě ruský prezident.

Putin tentokrát zmínil i své chyby. Prý sem tam nějakou udělá, o konkrétních příkladech ale hovořit nechtěl. „V tak rozsáhlé práci se stává, že něco bylo možné udělat jinak, lépe. Nejde ale o záležitosti globálního, strategického charakteru,“ dodal Putin.

Vladimir Putin se definitivně rozvedl s manželkou Ljudmilou. Vladimir Putin se definitivně rozvedl s manželkou Ljudmilou. | Profimedia.cz
O rozvodu s manželkou Ljudmilou informoval Putin loni. Jde prý o civilizovaný rozchod. O rozvodu s manželkou Ljudmilou informoval Putin loni. Jde prý o civilizovaný rozchod. | Profimedia.cz
Alina je o poznání atraktivnější. Alina je o poznání atraktivnější. | Profimedia.cz a EPA

ropuchaninka ( 22. ledna 2015 17:53 )

liliput je nenormalni sociopath---a psychiatriclou kontrolou by vubec nepresel--byt hlavou statu jako Rusko je kriminalni cin jak je to videt kazdou minutu....

jana999 ( 24. listopadu 2014 11:11 )

myslím, že blesk nemá ponětí co to je macho, to je chlap, který nepodrží ženě dveře, klidně jí je přibouchne před nosem, Putin se naopak zachoval s tím šálem gentlmensky. Možná by jste nám neměli strkat do tv pořád tu ohyzdnou slovenštinu, protože češi mají už problém s češtinou

.abcd.abcd. ( 23. listopadu 2014 23:27 )

Ninu, je jak zmagořenej. Kydá pořád to samý a bohužel jen naprosté nesmysly. Kdyby trochu víc cestoval, pochopil by. O politice nemá nejmenší páru.

ninunka ( 23. listopadu 2014 23:07 )

no to tedy neé ty jeden!!

.abcd.abcd. ( 23. listopadu 2014 21:36 )

Ubožáčku, jdi už opravdu do perdele, smrt a rak se nepřeje ani nepříteli, je vidět jakou úroveń máš, tupče. Mysli na to, to co přeješ druhým, to se stane tobě, takže to máš hochu spočítaný.

Zobrazit celou diskusi