Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejsi muslim? Popravíme tě! Islamisté unesli autobus a povraždili všechny cestující jiných vyznání!

Autor: ČTK, haj - 
22. listopadu 2014
14:17

Děsivý masakr! Bojovníci milicí Šabáb v Keni unesli linkový autobus plný lidí. Všechny nemuslimy vyvedli ven a zastřelili je. Zabili celkem 28 lidí!

Příslušníci islamistických milicí Šabáb dnes na severovýchodě Keni přepadli linkový autobus směřující do Nairobi a zabili 28 jeho pasažérů. Oznámily to keňské policejní zdroje. Útočníci ve voze identifikovali osoby nemuslimského vyznání a postříleli je. Podle mluvčího Šabábu šlo o odvetu za nedávný zásah keňské policie proti mešitám ve druhém největším keňském městě Mombase.

Incident se stal asi 50 kilometrů od keňského města Mandera, které leží na hranicích se Somálskem. Podle šéfa místní policie Noaha Mwavindy útočníci zastavili autobus na silnici, nemuslimské cestující vyvedli ven a popravili je. Podle očitých svědků se do akce zapojila asi stovka islamistů.

Podle mluvčího Šabábu byl útok odvetou za razii, kterou keňská policie v minulých dnech provedla ve čtyřech mešitách v Mombase. Mešity se údajně dostaly pod kontrolu radikálních duchovních napojených na extremisty a sloužily jako jejich výcviková centra.

Policie na místě našla tajné sklady munice a zadržela asi 300 lidí. Keňa se v poslední době stala místem několika vážných ozbrojených incidentů a pumových útoků, které provedla somálská milice Šabáb udržující kontakty s teroristickou sítí Al-Káida. Od října 2011, kdy Keňa vyslala do sousedního Somálska své vojenské jednotky k boji s islamisty, zahynulo při útocích Šabábu v Keni asi 135 lidí.

zabibol ( 22. listopadu 2014 17:06 )

Muslimové vraždí stejně jako vraždili čeští komunisti nebo ruští fašisti na Ukrajině.

Dannero ( 22. listopadu 2014 16:28 )

kolik ještě musí muslimové zabít lidí, aby jsme je v Evropě zakázali stejně jako nacismus?

1395 ( 22. listopadu 2014 15:23 )

Právě jsem poslal paní Sabatové roční předplatné na linkové autobusy v Keni

tgbb. ( 22. listopadu 2014 15:20 )

Muslimové plní do posledního písmene komunistické heslo "Kdo není s námi, je proti nám!"

lunatic ( 22. listopadu 2014 14:53 )

Z toho plyne jediné poučení-před odletem do Keni nezapomeňte konvertovat

Zobrazit celou diskusi