Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výbuch v Paskově: Explodoval plyn? Devět zraněných!

Autor: simao, ČTK - 
18. listopadu 2014
09:35

Pravděpodobně plyn explodoval dnes ráno v budově celního úřadu v Paskově na Frýdecko-Místecku. Celkem devět lidí je zraněno, většina prý utrpěla těžké popáleniny. Jedna zraněná je v kritickém stavu.

Exploze budovou nedaleko přepravního terminálu v Paskově otřásla okolo 08:00. Policie evakuovala 30 lidí a uzavřela okolí, ve kterém se nachází dnes už nefungující šachty Dolu Paskov. „Přesnou příčinu výbuchu zjišťujeme. Spekuluje se o tom, že explodoval plyn,“ řekl ČTK mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Dodal, že tři vážně zraněné přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. „Jeden je ve velmi vážném stavu,“ uvedl policejní mluvčí.

Mluvčí nemocnice Tomáš Oborný ČTK potvrdil, že nemocnice přijala tři zraněné. "Čtyři pacienti jsou na jednotce intenzivní péče a jsou udržováni v umělém spánku. Jedna žena je v kritickém stavu, stav dalších tří je velmi vážný. Další dva pacienti jsou na standardním lůžku popáleninového centra," uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.Sedmatřicetiletá žena utrpěla popáleniny na 75 % těla.

V budově v době exploze pracovalo několik desítek lidí. "Najednou se ozvala rána. Byla hodně silná. Nevěděli jsme, co se děje. V naší kanceláři to vyhodilo okno. Všechno jsme nechali na místě a utíkali pryč," řekla ČTK celní deklarantka Miloslava Mikulášková. Domnívá se, že výbuch nastal v přízemí dvoupodlažní budovy. "Plyn tam vůbec přivedený nebyl. Všechno fungovalo na elektřinu. Mluví se o tom, že to byl metan. S určitostí ale nic nevíme," dodala.

Na místo vyrazilo sedm jednotek dobrovolných a profesionálních hasičů, upozornil mluvčí hasičů Petr Kůdela. Krátce před 09:30 ještě dohašovaly požár, který v budově po explozi vypukl. „Na místě je i statik, který má posoudit, zda není budova narušena,“ uvedl. Dodal, že tlaková vlna poškodila sousední budovu.

sars ( 18. listopadu 2014 13:32 )

 Bakala tam měl nedoplatky?

jity ( 18. listopadu 2014 12:43 )

Bakala ten nemakala.

kukuku ( 18. listopadu 2014 09:45 )

Co má Bakala společného s celním úřadem ?

Zobrazit celou diskusi