Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V protivínské ulici smrti se střílelo: Šlo o pokus o vraždu

Autor: hra - 
16. listopadu 2014
17:09

Střelbu v jihočeském Protivíně vyšetřují od nedělního rána jihočeští kriminalisté. Obětí se stal mladý muž (28), který skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Místní jsou vystrašeni a nechtějí o incidentu hovořit.

Neštěstí se totiž stalo v ulici, kde se střílelo už v roce 2001. Tehdy tam v jednom z domů muž podezřelý ze znásilnění zastřelil kriminalistu, dva policisty postřelil a pak zbraň obrátil proti sobě. Jeden z policistů zemřel v nemocnici.

Policisté z ranní střelby podezírají muže (62), kterého zadrželi nedaleko místa činu. „Přijali jsme oznámení krátce po půl šesté ráno. Záchranka odvezla postřeleného do českobudějovické nemocnice. Kolem sedmé hodiny ranní byl zadržen nedaleko místa činu podezřelý muž. Obviněn bude zřejmě zítra z pokusu o vraždu,“ řekla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová s tím, že zatím není zcela jasné, proč se dostali muži do sporu.

Podle všeho se mladší z nich vracel k ránu z restaurace, když na něho druhý střílel. Jestli šlo například o banální spor, vyřizování účtů či psychické problémy střelce není jasné. Lidé v okolí nechtěli o události mluvit. Podle některých ale působil podivínsky.

Již dříve se ve stejné ulici v Protivíně odehrála podobná scéna – byl zde postřelen osmadvacetiletý muž. Policie kvalifikovala čin jako pokus o vraždu a pachatele brzy zadržela.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 17. listopadu 2014 02:09 )

Dobrá adresa!! To by byla čtvrť pro poslance!!!!

Zobrazit celou diskusi