Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslala manželovi peníze a jde do basy: Její muž je terorista z Islámského státu!

Autor: shp, ČTK - 
13. listopadu 2014
23:30

Poslat peníze manželovi peníze a skončit za to ve vězení je věc nezvyklá. Jenže muž Britky Amal El-Wahabi je terorista zabíjející bezvěrce ve jménu Islámského státu. Žena za to tak skutečně poputuje za mříže.

Ke 28 měsícům žaláře dnes byla v Londýně odsouzena Britka za to, že se snažila poslat v hotovosti 552 800 korun svému manželovi, který v Sýrii bojuje po boku ozbrojenců Islámského státu. Soud to označil za pokus o financování terorismu.

Londýňanka Amal El-Wahabi věděla, že její manžel působí mezi extremisty a že peníze, které posílala, budou použity k tomuto účelu, řekl soudce Nicholas Hilliard. Žena chtěla peníze poslat s pomocí přítele, který měl letět do Turecka, odkud evropští islamisté přecházejí do sousední Sýrie.

Velitelka britských protiteroristických sil Terri Nicholson zdůraznila, že pomáhat financovat terorismus je vážný trestný čin. Rozsudek nad osmadvacetiletou ženou je podle ní jasným vzkazem, aby lidé nepodporovali islámské bojovníky.

Bojovníci fundamentalistického radikálního hnutí Islámský stát, které se snaží usadit v Sýrii a Iráku, jsou terčem leteckých úderů Spojených států a některých jejich spojenců včetně Británie. Tamní bojovníci islámské svaté vláky (džihádu) vyzvali své příznivce ve světě, aby útočili na občany USA a jejich spojenců.

asijo ( 14. listopadu 2014 04:12 )

CIA je taky podporovala,takže taky půjdou do vězení?

lobotom ( 13. listopadu 2014 23:47 )

Už jen za to, že je takhle úchylně xenofilní, ji měli zavřít. A sterilizovat.

Zobrazit celou diskusi