Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Unikátní Kalendář Blesku na rok 2015: Plný receptů z 1. republiky!

Autor: red - 
10. listopadu 2014
06:31

Rok se s rokem sešel a ode dneška je na stáncích oblíbený Kalendář Blesku. Je nabitý báječnými recepty z první republiky, obsahuje praktický herbář s 53 bylinkami a jejich použitím i 150 rad domácího lékaře.

Na každý týden roku 2015 je připraven jeden recept z českých surovin. Recepty vycházejí z našich klasických kuchařek, jako byla například autorka kuchařských příruček Marie Janků-Sandtnerová.

Ale jsou uzpůsobeny dnešní době a moderní kuchyni. V Kalendáři Blesku 2015 najdete předpisy na předkrmy, polévky, hlavní jídla, na moučníky i na různé pochutiny k vínu či pivu.

Každý si tam najde to svoje. Staré české přísloví praví: Není na světě bylina, aby na něco nebyla. Ale kdo se v tom má vyznat?

Pomůže vám »tahák« z Kalendáře Blesku 2015. Tam se dozvíte, k čemu je jaká bylina dobrá a jak s ní zacházet, jak připravit nejlepší čaj nebo tinkturu a jak je zdravě užívat. Víte třeba, že kokoška pastuší tobolka je skvělá na snížení tlaku nebo že odvar z ibišku prospívá cévám?

Co s kocovinou?

V kalendáři Blesku 2015 určitě také najdete nějaké řešení pro své zdravotní problémy v rubrikách Domácí lékař. Tam se dozvíte, nejen jak třeba zatočit s kocovinou, ale i návod na výrobu olejíčku na hojení spálenin, na domácí výrobu sirupu proti kašli, na koupel proti revmatismu a další desítky rad za pár korun.

pouták pouták | Blesk

Stačí poslat SMS a máte ho doma!

Kalendář Blesku 2015 máte možnost koupit v prodejnách tisku a trafikách, ale stačí i poslat jen jednu SMS a Kalendář dostanete až domů!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: RECEPTY mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ Příklad: RECEPTY Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 39 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi