Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čtenář Blesk.cz nafotil unikátní sérii: Můj Brod před 25 lety a dnes! Vyhlašujeme fotosoutěž!

Autor: simao - 
9. listopadu 2014
23:15

Česko si řadou akcí připomene 25. výročí sametové revoluce. Že je možné cestovat časem, nám ukázal čtenář Blesk.cz Jaroslav Hlaváček. Podařilo se mu zachytit, jak se jeho město změnilo od pádu komunistického režimu!

Znovu si s foťákem v ruce stoupl na stejná místa, jako v letech 1970 až 1975. A pořídil unikátní snímky „svého“ Českého Brodu. Čtenář Jaroslav Hlaváček zaslal do redakce Blesk.cz fotky, na kterých se během mžiku vrátíte v čase.

„Černobílé snímky jsou z let 1970-1975 a barevné ze současnosti,“ prozradil. Focení je pro pana Hlaváčka vášní, které propadl před padesáti lety. „Chodím věčně s foťákem a mačkám,“ směje se.

V Českém Brodě žije od roku 1967, usadily se zde i dvě z jeho tří dcer. „Přistěhoval jsem se z Karlových Varů kvůli práci tiskaře a bytu. Je to klidné město, žije se tu slušně,“ říká vitální důchodce, který pořídil zajímavé srovnání, jak město vypadalo v dobách hluboké normalizace a jak rozkvetlo 25 let po revoluci.

Pošlete své fotky i Vy!

Po velkém úspěchu příběhů ze socialistické vojny i z velmi oblíbeného bufetu Koruna v Praze na Václaváku přichystal Blesk.cz další unikátní akci. Posílejte své fotky a příběhy, jak se Vám žilo za „totáče“!

Z doby před listopadem 1989 existuje řada unikátních snímků, které často mluví samy za sebe. Pochlubte se svými vlastními fotkami z dob komunismu i Vy a pošlete je na tip@blesk.cz. Nezapomeňte přidat k fotkám popisky, eventuelně své příběhy! Nejlepší z nich otiskneme ve speciálním vydání Blesku, připraveny jsou i hodnotné ceny.

Nejde však o libovolné fotky, zajímají nás následující témata:

1. Jak jsme se oblékali za totáče

2. Naše Vánoce a Silvestr (tedy fotky stromečku, dárků, štědrovečerní tabule apod.)

3. V práci a na dovolené (závodní večírky, rekreace ROH, zájezdy do Jugoslávie)

4. Na vojně

5. Moje město tehdy a teď!

Jak fotky poslat? Je to snadné! Vezměte mobilní telefon a ofoťte nejzajímavější snímky z Vašich alb. Nebo požádejte děti, případně vnoučata, jistě Vám s technikou rády pomohou.

Nová super dvojkniha Blesku o osudech prominentů po revoluci v prodeji! Nová super dvojkniha Blesku o osudech prominentů po revoluci v prodeji! | Blesk

Objednejte si knihu přes SMS

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: SLECHTA mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: SLECHTA Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 39 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s. infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod. mobil@cncenter.cz www.platmobilem.cz

abcd.abcd. ( 11. listopadu 2014 00:06 )

Tebe si možná pletou s Ukrajincem, ale mne ne

koko365 ( 10. listopadu 2014 22:16 )

Zlatý komunisté, dnes je životní úroveň stejná jako tenkrát, ale člověk má mnohem věčí nervy kvůli ztrátě zaměstnání. Když by to tenkrát ten blbej Gorbačov nepustil s opratí mohlo to jít samovolně, ke konci už se smělo podnikat v maloobchodu a službách. Věřím, věřím že by jsme byli někde jinde, dnes jsme v rozkradeným Absurdistánu a v Německu si nás pletou s Ukraincema

dyskriminacija ( 10. listopadu 2014 17:32 )

Škoda, že pan Hlaváček nenafotil fabriky, jak se změnily od dob socialismu.

pea.p ( 10. listopadu 2014 14:53 )

Hlavně napište kolik škol, školek,fabrik,silnic apod. se postavila za socializmu a kolik se jich staví dnes.

pea.p ( 10. listopadu 2014 14:52 )

Tak sem taky přispěla. OP Prostějov v době své slávy (která zaměstnávala stovky lidí)a ta hromada sutin co tam je dnes. Ale takové fotky se Vám do krámu nehodí co.

Zobrazit celou diskusi