Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec se zřítil z osmi metrů do řeky: Přiletěl pro něj vrtulník

Autor: dce - 
7. listopadu 2014
06:13

V úterý ráno se přímo v centru Karlových Varů zřítil do osmimetrové hloubky čtrnáctiletý chlapec. Skončil s otevřenou zlomeninou nohy a pořádným šokem v korytě řeky. Přepravit do nemocnice ho musel přivolaný vrtulník.

Chlapec (14) se podle všeho nakláněl přes zábradlí a neudržel rovnováhu. Pádem do osmimetrové hloubky si způsobil vážné zranění - otevřenou zlomeninu nohy, šok a podchlazení. 

Přivolaní hasiči k chlapci slezli po žebříku a přímo na místě mu zafixovali nohu vakuovými dlahami. "S použitím lezecké techniky pak zraněného v záchranářských nosítkách vytáhli z koryta řeky, kde si ho převzala záchranná služba,“ popsal serveru idnes.cz mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Kvůli přivolanému vrtulníku byla zastavena doprava na silničním průtahu Karlovými Vary. Chlapec byl převezen do plzeňské nemocnice.

O nic lépe nedopadl ani druhý případ, který v kraji řešili hasiči. Muž zapadl do brodiště pro krávy u statku. V močůvce a bahně se muž nedokázaů ani pohybovat, natož vstát.

Takhle zapadlý v něm vězel půl dne, než se ho podařilo vysvobodit. Sami hasiči se museli k muži probrodit v močůvce a bahně, které jim sahalo téměř ke kolenům. Muže si následně převzala záchranná služba.

Zobrazit celou diskusi