Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Chystáte se na vánoční nákupy? Plaťte s BLESK peněženkou i za hranicemi!

Autor: Martina Neckářová, lmk - 
6. listopadu 2014
05:15

BLESK peněženka je předplacená dobíjecí platební karta. A protože je anonymní, nabízí se jako skvělá možnost, pokud jedete za hranice. Na vánoční nákupy nebo na dovolenou…

Chcete mít jistotu, že při placení za hranicemi nijak nepropojíte s platbou svůj účet v bance? Pak plaťte anonymní BLESK peněženkou!

Nemáte dobrý pocit z toho, že vám při rezervaci auta v autopůjčovně nebo v hotelu kartu »kopírují« kvůli případnému poničení hotelového vybavení nebo nabouranému vypůjčenému autu? S BLESK peněženkou takové obavy mít nemusíte. Jednoduše si BLESK peněženku dobijete částkou, o které víte, že utratíte, a můžete jet.

K penězům navíc máte jednoduchý přístup. Kdekoliv ve světě se připojíte na internet a na mobilu nebo na počítači můžete nahlížet na vaše výdaje. Stačí do vyhledávače zadat www.bleskpenezenka.cz a v sekci MOJE BLESK PENĚŽENKA přihlášení vidíte pohyby na účtu.

Karta v nouzi

Pokud vám peníze na dovolené nečekaně dojdou, není důvod k panice. Dobít vám je může kdokoliv z rodiny nebo přátel. Jednoduše pošle peníze bankovním převodem nebo jinou platební kartou přes internetovou samoobsluhu na www.bleskpenezenka.cz opět v sekci MOJE BLESK PENĚŽENKA přihlášení.

Nechali jste kartu omylem v obchodě nebo jste šli na pláž a někdo vám ukradl tašku i s BLESK peněženkou? K takovým případům slouží nonstop Zákaznická linka BLESK peněženky 267 197 097, kde vám kartu zablokují. Na linku zavolejte okamžitě poté, co ztrátu karty nebo odcizení zjistíte.

Dotazy ze zákaznické linky 267 197 097

Téma: Mohu s BLESK peněženkou platit i na zahraničních e-shopech?

BLESK peněženku lze použít ve všech internetových obchodech v ČR a v zahraničí s označením loga MasterCard v nákupním košíku. V případě, že si uživatel není jistý použitím BLESK peněženky v daném internetovém obchodě, je zapotřebí kontaktovat daného obchodníka s dotazem.

Na co před cestou do zahraničí nezapomenout!

■ Nezapomeňte si kartu aktivovat přes Zákaznickou linku 267 197 097. Peníze na BLESK peněženku můžete po zakoupení karty snadno dobít na terminálu Sazky, ale je zapotřebí, abyste si fungování karty zaktivovali.

■ Nezapomeňte si s sebou vzít do zahraničí i Bezpečnostní kartičku, která je součástí balíčku při zakoupení BLESK peněženky. Budete ji potřebovat pro zablokování BLESK peněženky při ztrátě nebo krádeži nebo v případě, že zapomenete váš PIN kód.

■ BLESK peněženku je potřeba podepsat, a to na zadní straně platební karty. V zahraničí se může stát, že si obsluha vyžádá pro kontrolu občanský průkaz/pas pro porovnání podpisu.

■ Podívejte se na směnný kurz EUR/CZK, který je uvedený na internetových stránkách www.bleskpenezenka.cz v sekci Ceník.

■ Nezapomeňte na to, že v zahraničí si z BLESK peněženky hotovost z bankomatu nevyberete. Výběry z předplacených karet v zahraničí jsou povolené asociací MasterCard jen při plném ověření občanského průkazu. Tuto úroveň BLESK peněženka nemá, a proto není možné výběry povolit. Je to ochrana před praním špinavých peněz, aby se v ČR karty nenabíjely a hromadně nevybíraly v hotovosti, kterou není možné vysledovat.

Video Seznamte se s Blesk peněženkou! Konec s riziky na internetu! - CZECH NEWS CENTER a. s. /Blesk.cz/
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi