Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Arabové skupují pozemky v Rožnově: Místo kostelů postaví minarety, bojí se místní

Autor: max - 
5. listopadu 2014
11:30

Z Rožnova pod Radhoštěm se stává nové centrum islámu, mají strach místní. Informace, že Arabové skupují pozemky v centru Beskyd, už několik dní šíří paniku. Lidé se bojí, že se z jejich města stanou druhé Teplice.

„Podívejte se, jak islám jedná v Sýrii a dalších zemích. Jak nakládá s lidmi, kteří se mu postaví. Vraždí, znásilňuje, týrá, bije. To chceme? Holt se ale ukazuje, že peníze jsou nadevše. I nad lidskou důstojnost," vyjádřila své obavy serveru denik.cz Rožnovanka Alena Pavelková.

Mezi lidmi kolují zvěsti, že muslimové hodlají přeměnit Rožnovsko na lázeňské centrum. „Obávám se, že z Rožnova se tak záhy stanou druhé Teplice v Čechách. Místo kostelních věží tu budou k nebesům čnít minarety," obává se Jiří Koleček.

Pozemky, které měl získat arabský vlastník, leží v oblasti Pinduly u silnice spojující Rožnov a Frenštát pod Radhoštěm. Stojí na nich rozsáhlý nedostavěný lázeňský komplex. Pracovala na něm Společnost pro obnovu a rozvoj lázní Rožnov pod Radhoštěm, s. r. o. Z obchodního rejstříku je zřejmé, že jejím stoprocentním vlastníkem se letos stal Ahmad Fouad M Hachmieh ze Saudskoarabského království. „Na dokončení stavby lázeňského domu je vydané platné stavební povolení,“ řekl Valašskému deníku mluvčí města Tomáš Gross.

Senátor Jiří Čunek vstup nového investora vítá. „Musí však dodržovat zdejší zákony a kulturu,“ uvedl.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 6. listopadu 2014 11:51 )

takhle to začalo před II. sv. válkou - Heinlienovci v Sudech také vlastnili spoustu pozemků a byli mírumilovní a dodržovali zákony (na rozdíl od islámistů), pak se sjednotili, ozbrojili a pod hlavičkou NSDAP se stali Hitlerovou pátou kolonou a vraždili Čechy.

panda82 ( 6. listopadu 2014 08:59 )

No a kdo jim ty pozemky prodává. kdo vydává stavební povolení a v neposlední řadě co architekti, i když ti asi bez vyjádření protože kdyby to fungovalo tak tu nestojí ty hrůzy, tam se bijou o Šumavu a Beskydy\ no jo ty jsou na Moravě

venxa ( 6. listopadu 2014 00:00 )

Proc vam to vadi? Cesti vychcankove lezli do pr.dele Rusakum 40 let tak proc byste nelezli do pr.dele Arabum vy ceska bezpaterni chatro!

johanakl ( 5. listopadu 2014 23:03 )

...hlupáci je velmi slabé slovo na tuto sebranku ! ! ! Ve chvilce, kdyby jim přece jen chtěl někdo úředně zakázat stavět mešity , nechtěl by jim dovolit jiné věci , které by požadovali, tak v TU chvíli by to byla vůči nim diskriminace, rasismus a pod. , ale s tímto se tady již setkáváme a jako vždy bychom jen sklopili ušiska jak je našim snad už " národním zvykem" , hlavně ,že někomu potečou penízky do kapsiček ! ! ! Skutečně neskutečné věci se zde dějí. Kdo z pánů nahoře myslí na budoucnost, na naše tradice, kulturu a nejen na svá konta a teplá místečka ? ? ? Kolik takových to myslelo v minulosti dobře, upřímně a co vše se pak skutečně uskutečnilo? Jen zlo !

1pravda1 ( 5. listopadu 2014 22:44 )

A proč není nějaký zákaz prodávat pozemky cizincům, takto si můžou koupit půl republiky a pokud se občan nestane muslimem, a žena nebude zahalená, tak ho vyhodí z bytu na svém pozemku...

Zobrazit celou diskusi