Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zběsilou jízdou zabil Kačenku: Dostal za to tři roky!

Autor: ljš - 
4. listopadu 2014
10:08

Stopoval si, jak rychle dokáže ujet cestu domů, a při své šílené jízdě v luxusním autě připravil o život třináctiletou Kačenku a její milující rodiče o dítě. Vsetínský soud dnes za to poslal Lukáše H. (21) na tři roky za mříže.

Podle znalců jel v osudný březnový den Lukáš H. v rožnovské místní části Hážovice rychlostí asi 110 km/h a nezvládl mírnou zatáčku. Přerazil strom, betonový sloup osvětlení a poté na chodníku srazil třináctiletou Kateřinu, která šla zrovna do hudebky. Ta  svým zraněním bohužel v nemocnici podlehla.

Přestože mu hrozil šestiletý trest, soud ho nakonec poslal za mříže na tři roky. Osm let také nesmí usednout za volant. Kačenčiným rodičům a sestře musí také vyplatit každému po jednom milionu korun.

Mladík u soudu tvrdil, že tak rychle nejel. „V prvních zatáčkách jsem zrychlil na osmdesátku. Vpravo byl štěrk, jel jsem víc ke středu a proti mně nějaké auto... Lekl jsem se,“ vypovídal u soudu. Podle některých zdrojů se ale snažil dojet domů v rekordním čase.

„Vůbec jsem netušil, že jsem někoho srazil. Uslyšel jsem nějakého pána. Křičel, že tam leží holčička. Byla pod autem,“ vysvětloval. Smrtící BMW z roku 2005, automat, který jede až 250 km/hod, si údajně koupil za půjčku od otce.

Ten u soudu svědčil ve prospěch obžalovaného, když vyšlo najevo, že v autě byla nainstalována kamera, která zaznamenala, že se BMW večer před tragédií řítilo obcemi rychlostí až 160 km/h. Otec vzal vinu za bezhlavou jízdu, která by mohla synovi přitížit, na sebe a vypověděl, že řídil on.

Rodiče holčičky se stále nedokáží s tragédií smířit. „Zničil nám život. Vše, co přijde, už nikdy nebudu prožívat radostně, protože ona u toho nebude,“ řekla Blesk.cz její maminka Blanka.


londynskypes ( 4. listopadu 2014 17:28 )

ona sla po silnici?

dissent ( 4. listopadu 2014 16:20 )

 V tomto státě je možné vše a ten parchant co tu holčinu zabil,by měl shnít v krimu.Jeho táta je šmejd,tak co můžeme čekat od syna.

Shelby16 ( 4. listopadu 2014 16:12 )

Dobytek měl vyfasovat min. 20 let, to nebyla nešťastná nehoda, to byla vražda. Kdo se řítí obcí vysokou rychlostí, to je vražedné počínání vůči okolí, auto je jako zbraň proti nevinným chodcům, které nemají šanci stihnout ani uskočit.

henes ( 4. listopadu 2014 15:58 )

Deufám že bude v base kouřit až se z toho posere...prostě by potřeboval podříznout jak prase..

geza ( 4. listopadu 2014 15:28 )

Je to hnus ,to není trest ,ale odměna ,kluk si bude dělat co chce celý život ,pojďme do ulic a vyčistíme ten Augiášův chlév.

Zobrazit celou diskusi