Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krásná Brittany, která si vybrala den smrti: Manžela přenechala jiné ženě

Autor: shp - 
4. listopadu 2014
11:55

Byla krásná, čerstvě provdaná, ale zákeřná rakovina jí zničila zdraví. Krásná Američanka Brittany Maynard (29) trpěla záchvaty kvůli obřímu nádoru na mozku. Kvůli němu se rozhodla pro asistovanou sebevraždu, jejíž datum dopředu stanovila. Před smrtí zanechala dojemný vzkaz pro svého milovaného manžela.

Brittany měla na první pohled vše, co si mladá žena může přát – milujícího manžela, rodinu i přátele. Jenže udeřila rakovina a doktoři jí řekli, že nádor na mozku je neoperovatelný, a nedávali jí víc než půl roku života.

Půvabná Američanka si chtěla zachovat důstojnost, proto se i s manželem přestěhovali do Oregonu, který je jedním z pěti států v zemi, které povolují eutanazii. Datum, kdy chtěla spolknout smrtící pilulku, stanovila na 1. listopadu.

Když mám po sobě zanechat odkaz, měl by být o tom, aby se politika zdravotnictví změnila pro všechny Američany,“ řekla Brittany serveru People. Mladá žena chtěla dát najevo, že nevyléčitelně nemocní mohou odejít se ctí.

Proto svůj příběh medializovala. Nakonec Brittany učinila tak, jak si předsevzala. Smrtící pilulku spolkla na začátku měsíce. Než se rozhodla pro odchod z tohoto světa, zanechala pro svého manžela dojemný vzkaz.

Společně totiž plánovali rodinu, Brittany i její choť si moc přáli miminko. Jenže stav Američanky již neumožňoval, aby ho mohla počít. Svému manželovi však nepřeje nic jiného než novou lásku a rodinu.

Můj manžel je tak milující muž. Přeji si, aby byl šťastný. Přeji si, aby měl rodinu,“ nechala se Brittany slyšet před tím, než podstoupila eutanazii.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi