Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Co se psalo 4. listopadu 1989? O hokejistovi Růžičkovi a chutné sojovce!

Autor: vr, mba - 
4. listopadu 2014
06:10

Kdy je možné v sovětské televizi sledovat koncert mongolských umělců? I o tom informovaly noviny 4. listopadu 1989. Zajímavější byla zpráva o ceně, kterou byl prý kanadský klub ochoten zaplatit za českého hokejistu!

Milionový hokejista!

Vladimír Růžička (51) – dnes hlavní trenér české hokejové reprezentace byl tehdy nadějný hráč, o kterého projevil zájem kanadský Edmonton. Tam také po revoluci zamířil. České noviny citovaly švýcarskou informaci o odstupném pro Litvínov ve výši 1,2 milionu dolarů (tehdy reálně 53 milionů Kčs). (Československý sport)

Milionový Růžička! Milionový Růžička! | archiv

Růžička: To je nesmysl!

„Nevím to už přesně, ale bylo to kolem sto padesáti tisíc dolarů (reálně 7 milionů Kčs, pozn. red.), řekl Blesku včera o svém odchodném Růžička. „Vyřizovalo se to přes Pragosport a podmínkou Edmontonu bylo, aby většinu té sumy dostal Litvínov, který mě vychoval,“ dodal první hráč, který po převratu legálně odešel do NHL.

Na východ od Prahy Na východ od Prahy | archiv

Na východ od Prahy

Nechytáte východní stanice? Tak to je vám půlstrana k ničemu. Anebo se můžete obohatit o informaci, že v SSSR budou dávat Koncert mongolských umělců, či co frčí v Polsku a NDR... (Lidová demokracie)

Všichni jedli »sójovku«! Všichni jedli »sójovku«! | archiv

Všichni jedli »sójovku«!

Podnik Vitana byl v úzkých! Češi se totiž stali závislými na sójové omáčce a vyrábět tunu denně už prostě nestačilo… Musela se proto postavit nová plnicí linka, aby byly k dispozici denně tři tuny. Mňam! (deník Práce)

Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! Dvě knihy za jednu cenu 39 Kč! | Blesk

 

Objednejte si knihu přes SMS!

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: SLECHTA mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ Příklad: SLECHTA Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900 Cena každé přijaté SMS je 39 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz

tarot666 ( 5. listopadu 2014 07:03 )

Celou dobu je tady totiž vedena diskuze o informaci v článku a tam je zavádějící přepočet dolaru na kčs,že za přestup Růži dali prý reálných 52 mil.což je nesmysl,museli brát ofic.kurz banky a Ty tady celou meleš furt nesmysly o vekslu,kterej znáš max.z filmu,já bych Ti mohl vyprávět story,že by se Ti orosilo čelo

krucipisek1 ( 4. listopadu 2014 14:25 )

A kolik je tobe, ze nepamatujes tu dobu?

sars ( 4. listopadu 2014 13:10 )

 Ptal ses kolik mi je, když jsem chodil do školy, tak jsem si ke svace kupoval pom-pe-lu. To asi neznáš, karamelovy lízátko na špejli ti asi taky moc neřekne vid. Tak priste bud slušný a neoslovuj nikoho vemeno. Nadávat umim lépe než ty.

sars ( 4. listopadu 2014 12:39 )

 Kolik dolarku sis za komančů koupil v te sve bance za oficiální kurs 15 Kčs. Ani jeden. Bolševik v době perestrojky zkoušel dělat devizove aukce a dolar jim skočil na121kcs tak to zastavili ten program. Máte pravdu dolar byl off 15 Kčs. Blbě jsem to napsal. Jde o to že sis nemohl nakoupit běžne dolary na uskladnění. My je kupovali ruzne od řidičů, turistů ale to spíše marky D.

tarot666 ( 4. listopadu 2014 12:05 )

Ty si zjisti fakta debile Oficiální kurz v roce 1989 byl 15Kčs.a to,za co to debilové kupovali od veksláků je kurz naprosto jiný Ty magore

Zobrazit celou diskusi