Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamžik zkázy: Miliardářova vesmírná loď explodovala při testovacím letu!

Autor: haj - 
1. listopadu 2014
09:50

Na výlet do kosmu si budeme muset ještě nějaký čas počkat. Raketoplán SpaceShipTwo, který měl sloužit k soukromým cestám do vesmíru, měl při testovacím letu nového paliva nehodu. Zemřel při ní jeden z pilotů.

Vesmírná loď SpaceShipTwo měla dát lidem šanci, aby se podívali do vesmíru. Nyní je ale rozbitá na kusy. Ve vzduchu vydržela pouhé dvě minuty, než spadla do Mohavské pouště v Kalifornii. Během zkušebního letu, při kterém se testovalo nové raketové palivo, stroj explodoval.

Jeden z pilotů při tragédii zemřel, druhý se zachránil, když vyskočil s padákem. Je však v nemocnici, kde bojuje s vážnými zraněními. “Na silnici byly kousky trupu a trosky.Bylo tam sedadlo a na něm tělo.Nevím, kdo to byl, radši jsem ani nešel blíž. Byla tam bota s nohou a části těla,” popsal svědek hrůzný zážitek z místa dopadu.

Firma Virgin Galactic, která modul vyrobila, zatím nezveřejnila jména pilotů. Zakladatel firmy Richard Branson po nehodě prohlásil, že situaci na místo sám poletí řešit. “Věděli jsme, že cestování do vesmíru je extrémně obtížné a že každý nový přepravní systém se musí prokousat špatnými dny ve své historii,” komentoval Branson havárii.

Cesta do vesmíru stojí kolem čtvrt milionu dolarů. Tuto sumu již za lístky na vesmírnou loď zaplatilo přes 700 lidí, mimo jiné i celebrity jako např. Lady Gaga, Justin Bieber nebo Katy Perry.

 

hofihofi ( 1. listopadu 2014 16:04 )

Ty se raderhi nauc cestimu, tech hrubek, jeeee. A jake prerozdelovani, to jsou soukrome prachy.

kuniksicht ( 1. listopadu 2014 14:23 )

urcite. ten motor, co vymyslel Rus a vyrabel se na ukrajine byl namontovan do rakety, co po 6 sec explodovala..........soudruzi z USA nekde udelali chybu....a to nakupem toho rusko-ukrajinskeho motoru

kuniksicht ( 1. listopadu 2014 14:18 )

patrne jsi nesedel v zadnem US aute nebo aute vyrobenem pro americky trh.je lepsi sedet v aute co ma dvoulitrovy az 3,5l motor, nez se trast v trivalcovem, co nejede kdyz zafouka protivitr. benzin je v podstate odpad pri zpracovani ropy a v USA stoji galon necele $3 coz je asi 17kc za litr. Americane nejsou, tak okradani svymi tvurci dani.....vysoka spotreba benzinu tudiz neni problem ani pro vyrobce-vyuziva se asi 80% odpadu z ropy a ani to neni problem pro spotrebitele kdyz vydelava $25, fakt nevim, co myslis tou "naprostou zvracenost".....

maxovskej ( 1. listopadu 2014 14:11 )

Kdyby nebylo bohatých nemohlo by být chudých,jedno je ale spravedlivé z holím zadkem jsi přišel na svět a z holím zadkem odejdeš.Takhle se v kapitalismu přerozdělují peníze někdo má víc než potřebuje a jiní mají hlad a bídu.

kukuku ( 1. listopadu 2014 14:10 )

Soudruzi z USA někde udělali chybu.

Zobrazit celou diskusi