Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Mladíka srazilo auto a roztříštilo mu lebku na 30 kousků: Doktoři mu nedávali šanci, ale on přežil!

Autor: shp - 
1. listopadu 2014
20:54

Na Nový rok 2010 srazilo Jacka Martindala (25) společně s přítelkyní a kamarádem auto, které sjelo ze silnice. Mladík utrpěl vážná zranění, jeho lebka se roztříštila na třicet kusů a skončil na tři měsíce v kómatu. Lékaři mu nedávali šanci, že by se mohl vrátit do normálního života a sám se o sebe postarat. Jack se však zotavil a všem vytřel zrak.

Autonehoda poblíž Londýna skončila tragicky. Jackova kamarádka Carrie Maclaren (20) na místě zemřela, jeho nová láska Chelsea Cannon (19) upadla do kómatu, ze kterého se nikdy neprobrala, a on sám v něm skončil také.

Doktoři tehdy řekli jeho rodičům, že sice existuje šance, že se z kómatu probere, ale že se o sebe nebude nikdy schopný sám postarat. Během pětihodinové operace lékaři spojili jeho roztříštěnou lebku titanovými pláty.

Jackova vizáž se tak po zákroku změnila. Lékařům a jejich pochmurným prognózám však vytřel zrak. „Myslel jsem, že jsem měl jen živou noční můru,“ prohlásil mladík britskému Daily Mail.

Všechny lékaře překvapil, po probuzení z kómatu se brzy začal zotavovat, chodit a dokonce pomohl u soudu usvědčit viníka nehody Shamaila Ali Syeda. Řidič dostal sedm let ve vězení. Jack se poté rozhodl, že o svém příběhu napíše knihu. Skutečně to dokázal, čímž přivedl doktory k úžasu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi