Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na internetu si koupila potratovou pilulku a málem vykrvácela k smrti

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
31. října 2014
11:30

Odstrašující případ nelegálního prodeje léčiv se objevil na Domažlicku. Mladá žena se zde rozhodla ukončit nechtěné těhotenství potratovou pilulkou koupenou na internetu. Jenže na to málem doplatila životem - začala nekontrolovatelně krvácet!

Potratové pilulky jsou od letošního července k dostání pouze na lékařský předpis. Žena si pilulku přesto pořídila bez problému přes internet - prášek jí prodala třiačtyřicetiletá žena ze středních Čech.

Použití pilulky vyvolalo u ženy silné krvácení, čímž se ocitla v ohrožení života," řekla serveru denik.cz policejní mluvčí Ivana Jelínková. „Obviněná žena poslala poškozené lék používaný k umělému přerušení těhotenství poštou," dodala Jelínková.

Tablety vyvolávající potrat nelze koupit v žádné lékárně. Jsou pouze v nemocnici. Žena je užívá pod přísným dohledem lékařů. Je sledována, zda po jejich užití nemá komplikace. Navíc je vždy poučena, co má doma dělat, pokud se jakékoliv komplikace dostaví později," popisuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Domažlické nemocnice Ladislav Hamadej.

Nejsou to ovšem jen potratové pilulky - veškerá nelegální léčiva, koupená na internetu jsou nebezpečná! „Nikdy nevíte, co v nelegálně vyrobeném léku skutečně je. Může tam být jed nebo droga, zkrátka cokoliv. Takové léky jsou vyráběny bůhví kde a bůhví kým. Jejich požití může mít fatální následky," pokračuje Hamadej.

Rumprecht ( 31. října 2014 12:39 )

Pro toho hňupa, který to napsal sděluji, že když někdo vykrvácí, tak vždy k smrti. Ještě nikdy nebyl zaznamenán případ, že někdo vykrvácel k životu a žil dále.

Zobrazit celou diskusi