Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taxikář, který najížděl do vojáků, je volný: Už se chystá na oslavy 17. listopadu!

Autor: dce, Policejní deník - 
31. října 2014
10:10

Pražský taxikář Zdeněk P., který 28. října najížděl na Vítkově do vojáků, odešel od soudu po svých. Soudce neshledal důvod k podání vazby. Taxikář si tedy pobral svých pět švestek a šel domů. Bude snad příště najíždět do lidí na oslavách 17. listopadu?

Najíždět do lidí je dnes asi úplně normální. Tak se také dá pochopit neuvěřitelné vyjádření soudu - taxikář, který najížděl do vojáků může jít domů, k uvalení vazby nejsou důvody. Zdeněk P. se vyjádřil, že neví, co teď bude dělat - auto mu zabavili, nemůže tedy vykonávat svou profesi.

Než vyšel z budovy soudu, tak se rozplakal štěstím, že je venku. "Jsem šťastný, že jsem venku. První kroky povedou za synem. Někdy je člověk tvrdej, ale někdy je na měkko."

"Teď došlo k tomu, že mi sebrali můj jediný prostředek, pomocí kterého si můžu vydělávat peníze. Prý tam budou probíhat expertizy. Bez toho se ze mě do měsíce stane bezdomovec," uvedl muž. Jak vysvětluje, že tam šel zrovna ve chvíli, kdy tam byli státníci? Měl prý ten den spoustu akcí...

"Přijel jsem na horu Vítkov a tam jsem položil kytku a pak jsem byl zatčen.
Není možné to, že bych já jako občan této země, najížděl vozidlem jako zbraní do policistů," řekl Blesku Zdeněk P. "Věřím, že videozáznamy prokážou, že to tak nebylo a že jsem v tomto směru neudělal nic, za co bych měl být trestán," dodal.

"Mám veřejně nahlášenou a schválenou akci na Hradčanském náměstí. Do protokolu jsem dal slib, že nebudu páchat žádnou trestnou činnost, ze které jsem byl obviněn dnes, ani žádnou jinou, ani to nemam v úmyslu," uvedl taxikář. "17. listopadu zvu lidi na Hradčanské náměstí za právo vyvolat referendum, které bude závazné pro vládu. Referendum bude o tom, že my občané nemáme právo vyvolat referendum, které by bylo závazné pro vládu, pana prezidenta. Já budu 17. listopadu žádat, aby byla naplněna ústavní práva občanů ČR."


V pražské ulici Pražačka na Vítkově najel v úterý dopoledne během slavnostního ceremoniálu kontroverzní pražský taxikář Zdeněk P.na dva příslušníky vojenské policie. Řidič vozidla Škoda Superb byl na místě zadržen a převezen na stanici.

Taxikář už se výtržností dopouštěl v minulosti. V roce 2007 například skončil na jednotce intenzivní péče poté, co držel před budovou magistrátu několik dní hladovku na protest proti regulaci cen taxislužeb. Chtěl totiž jezdit za 99 kč/km. V dubnu 2011 zase přijel se svým pomalovaným vozem před Úřad vlády a na jeho střeše s vlajkou v rukou vyzýval ke zrušení politických stran.

jankoral ( 31. října 2014 13:50 )

Opět konstatuji: Celý incident byl vykonstruovaný. K žádnému najíždění do vojáků nebo komukoliv jinému nedošlo. Jsou to schopni potvrdit svědci, kteří byli přímo v autě. Videozáznam policie prozatím zabavila.

janapi ( 31. října 2014 12:26 )

Ty jsi zcela určitě OVÁD OBECNÝ a je velká škoda-že jsi tam nebyl! Takovou debilovinu může napsat jen ten, kdo má absolutně vygumované mozkové závity!

miano52 ( 31. října 2014 11:03 )

 U metařů je také volné místo a ještě obdrží slušivou oranžovou vestu a to se vyplatí

petrkramnypresident ( 31. října 2014 10:37 )

To je pi_čus

Zobrazit celou diskusi