Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vora v zakoně chytili až v Arménii: Trest za objednání vraždy si v Česku neodpyká!

Autor: ČTK - 
31. října 2014
08:00

Arménská policie v Jerevanu ve čtvrtek zadržela Andranika Soghojana, takzvaného vora v zakoně odsouzeného v České republice na 22 let za objednávku vraždy. Arménská prokuratura hodlá prý českým úřadům navrhnout, aby si zločinec odpykal trest ve vlasti. Soghojan měl nastoupit do vězení v září, evropský zatykač na něj vydal pražský městský soud.

Podle české policie si Soghojan v roce 2007 v Praze objednal vraždu arménského podnikatele. Při následném vražedném honu byl v metropoli omylem zavražděn jiný člověk a další byl pobodán. Soghojana pražský městský soud nejprve nadvakrát osvobodil, odvolací vrchní soud však případ vždy vrátil k novému projednání. Odsuzující rozsudek padl až poté, co kauzu dostal na starosti jiný soudce.

Definitivní trest dostal Soghojan loni v říjnu, v té době již však byl dávno v zahraničí, protože justice ho po původně zprošťujícím verdiktu propustila z vazby. Podle některých jerevanských médií žije Soghojan v Arménii už několik let, podle jiných do Jerevanu přicestoval teprve před několika dny.

Česko nebude žádat Arménii o vydání zadrženého Soghojana,odsouzeného za objednání vraždy v ČR. Zatím do Arménie nepředá ani jeho trestní řízení.

Soghojan, který je v arménském podsvětí známý pod přezdívkou Zap, byl údajně v Arménii už jednou zadržen, ale kvůli absenci příslušných dokumentů z Česka ho policie propustila. Tentokrát už údajně arménské úřady příslušné dokumenty mají.

ifff ( 28. května 2017 22:50 )

Pokud je to o a. Artouni jen z poloviny pravda, tak nechápu jak může pracovat jako tisková mluvčí na ministerstvu, to se tam ti lidé nelustrují

stop.armenum ( 1. listopadu 2014 02:43 )

Dodatek k předchozímu příspěvku, celé pravé původní jméno po matce a otci: slečna Armine Artouni Ter Zacharjan (Arméni mají většinou koncovku jména -jan), žijící v Praze kdysi s oběma rodiči, kteří k nám jako bolševici byli vysláni ze SSSR v 60.letech.

stop.armenum ( 1. listopadu 2014 02:36 )

Armine Artouni (53), Arménka a Azerbajdžánka,původem muslimka,slečna vedená v evidenci StB http://stbezo.info/a21.htm#10795. Po otci Arménovi, prý KGBákovi (Ruben Ter Zacharjan) a do ČSSR údajně vyslaném bývalým SSSR, po matce Azerbajdžánce z Baku (Jevgenije Artouni).Zjišťuje a nahrává info o lidech přes kamarády,kteří vám zatelefonují,napíší,přijedou - jakoby reakce např. na inzerát,jménem nějaké firmy,jako tel. omyl,podomní prodejci,nabízí zboží i mailem. Kolegům v práci prý prohledává kapsy, tašky, zásuvky a nahrává lidi atd. Má 100 fint. Osobně většinou nic nevykonává. Arménská rodičovská "StB-sledovačka" ji vyškolila na tzv. krytí - práci třetí osobou. Najímá si známé,kteří se snaží pod nejrůznějšími záminkami vytáhnout z lidí INFO, tel.čísla, adresy atd. Ty pak zneužívá, ev. vás nahrává a falešně udává po úpravě informací. Normální rodiny nemají čas běhat na policii jako znuděná,bezdětná,závistivá (hlavně děti a muže),nepřející,tzv.intrikánka,drbna,manipulátorka,st.panna A. Artouni. Proč ji asi propustili z nejvlivnějších novin? Pro "bystrou" PČR:nejde o urážky,ale o biologický stav osoby.Pokud jsme 53r. slečnu urazili,omlouváme se,než aby nás zase udala a my běhali na PČR.Raději nucená omluva,než zbytečný výslech.Chytrý pochopí."Válku s blbcem nelze vyhrát,ale je nutné ji vést."Jan Werich. Informujeme ty,kteří s ní vejdou do kontaktu.

laco ( 31. října 2014 14:43 )

Ten, kto ho prepustil má na svedomí ľudský život. Preto by mal byť braný na zodpovednosť...

pizzaoo ( 31. října 2014 09:16 )

Někdy je vor ze dřeva a proplouvá mezi vlnama na vodě a někdy je vor z masa a kostí a proplouvá mezi zákonama.

Zobrazit celou diskusi