Nej - šťastnější chvilky zažil Vojta na chatě v jižních Čechách a právě tam se rodina rozhodla ho odvézt. „Bude s náma tam, kde byl nejraději, kde byl šťastný, kde se mu líbilo. Bude tam s námi napořád…,“ uzavřela s pláčem maminka Eva.

Vojtíšek byl vymodlené dítě. Možná právě proto se k němu oba rodiče upnuli. Věnovali mu veškerý volný čas. Pětiletý boj, péče a snaha dát mu co nejvíce lásky a síly skončily před 12 dny. „Vojtíšek měl v neděli teplůtku, na to už jsme byli zvyklí, dostal prášek a usnul. Mně nebylo moc dobře, tak jsem si ho vzala taky, a na noc si proto malého Vojtu vzal do postele manžel,“ popisuje poslední hodiny života jediného syna Eva Vázlerová a pokračuje: „Vůbec nic nenaznačovalo, že by se blížil konec. Ještě v noci manžel Vojtíškovi odsával hleny, ráno jsme měli jít k paní doktorce, on se ale už neprobral. Už byl asi chuděrka utahaný...“

Vojtíšek strávil poslední chvilky svého života doma a snad, jak říká maminka, netrpěl… „Když měl takové ty stavy, tak měl sníženou kapacitu plic a měl úplně fialová očíčka, teď ale vůbec nic. Nevíme, co se stalo. Snad zlatíčko naše aspoň netrpělo,“ už pláče při vzpomínce na Vojtíška maminka.

Fotogalerie
5 fotografií