Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Avia spadla do rokle, řidič zmizel!

Autor: kru, zrk - 
30. října 2014
18:30

Avia naložená lomovým kamením sjela ve středu v lesích u Třince do potoka. Zdemolovaná kabina začala hořet. Šofér z místa nehody zmizel. Později se vrátil. Opilý.

Pořádně se zapotili hasiči z Ostravska. V kopcích u Třince sjela do potoka nákladní avia. Hrozilo, že z vozu začnou unikat nebezpečné kapaliny. Do toho hořela kabina, kterou zdemolovala část kamenů, jež vůz vezl na korbě. „Hasiči vozidlo uhasili během pár minut,“ řekl mluvčí ostravských hasičů Petr Kůdela.

Vrak náklaďáku museli hasiči dostat na silnici ze čtyř metrů hluboké rokle. „Na místo byl jako tradičně povolán vyprošťovací speciál Mercedes Bizon. Ten avii z rokle vytáhl,“ pokračoval Kůdela.


Bylo však zvláštní, že zmizel řidič.


Hasiči po něm v okolí nehody pátrali, ale marně. Nakonec se vrátil sám. „Tvrdil nám, že byl po nehodě v takovém šoku, že si šel dát panáka. Zákon přesto říká, že řidič, který při nehodě neutrpěl zdravotní újmu, nesmí opustit místo nehody a ani bezprostředně po nehodě nesmí požívat alkoholické ani jiné návykové látky. Tudíž si šofér moc nepomohl,“ konstatoval policejní mluvčí z Frýdku-Místku Vlastimil Starzyk.

abcd.adcb ( 30. října 2014 18:39 )

Nějaké moravsko-polské ožralé hovado to zkoušelo.

Zobrazit celou diskusi