Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ztracené holčičky našel pes. V mrazu mínus 7 stupňů přežily celou noc

Slovenská policie pátrala po Anitě (9, vlevo) a Sabině (7, vpravo)
Slovenská policie pátrala po Anitě (9, vlevo) a Sabině (7, vpravo)  (Autor: Čas.sk)
Autor: ljš, Čas.sk - 
30. října 2014
12:01

Obrovská radost a úleva! Tu prožívá maminka Anity (9) a Sabiny (7), po kterých od středy na česko-slovenských hranicích pátraly stovky lidí. Dnes dopoledne je naštěstí v lese našel patrací pes!

Sestřičky z obce Staškov v okrese Čadca jsou naštěstí živé a zdravé. Holčičky našel speciálně cvičený záchranářský pes v lese u fotbalového stadionu. Psa policisté nasadili na místo, kde byly holčičky naposledy viděné. "Jsou živé a komunikují se záchranáři. Jejich zdravotní stav posoudí lékaři," informovala žilinská krajská policejní mluvčí Jana Balogová. 

Do pátrání bylo v noci ze středy na čtvrtek zapojeno několik stovek lidí. O děti panovaly velké obavy. V noci byl totiž mráz až -7°C. Děvčátka tak po noci strávené v lese budou jistě podchlazená.

Záchranáři a dobrovolníci prohledali obec a její okolí v okruhu několika kilometrů. "Byli jsme v opuštěných domech, chatrčích, prohledali jsme okolí řeky, hledali jsme je v lese...," vypočítával šéf záchranářů.

Proč holčičky z domova odešly zatím není jasné. Ve škole prý neměla ani jedna z nich žádné problémy.

zelena.karkulka ( 30. října 2014 22:25 )

Ty bys to poslal Isil,viď? Zeťák už narukoval?

jakarte ( 30. října 2014 14:55 )

Staral jste se nekdy o postiženou osobu?

evita5555 ( 30. října 2014 14:18 )

Je dobre, že prežili, ale taký világoš by dostali, keby boli moje, že by to do konca života nezabudli a týždeň si nesadli na zadok. Aby ich to nenapadlo znova. Nechápem, to tie deti nemajú pud sebazáchovy? A prečo ich skôr nikto nehľadal?

londynskypes ( 30. října 2014 13:42 )

Postižený Vojtíšek zemřel: 20 milionů rodina přesto dostane.....????????????/ jo jen vice takovych porodu a a budou z rodicu milionari a je ho snad s/k/o/da??

londynskypes ( 30. října 2014 13:39 )

jo bylo by jich skoda jsou to zdrave deti a ne vojtik a jeste dostane rodina 20 melounu a jsou vysmati radsi kdyby je stat dal na leceni nemocnych.

Zobrazit celou diskusi