Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda Petra ze Žďáru otevřela staré rány: Vrah 15 let běhá po svobodě!

Autor: Jana Ulrichová - 
27. října 2014
15:41

Staré rány otevřela vražda studenta Petra (†16) ve Žďáru nad Sázavou rodině ze severu Čech. Připomněla jim smrt syna a bratra Jana (†52), kterého před 15 lety
brutálně popravil Antonín H. (tehdy 50). Nikdy za to nebyl potrestán.

Případ tehdy otřásl malou obcí v Ústeckém kraji. Notně opilý podivín Antonín H. v noci obcházel obcí a snažil se dostat do jedné z tamních hospod. V obou už bylo zavřeno, v té druhé byl ale ještě barman se skupinkou známých. Když vrah zazvonil, nic zlého netuše mu Jan otevřel.

Antonín H., ozbrojený brokovnicí, ho vzápětí střelil do břicha. Z místa utekl a skrýval se v lesích. Policisté ho dopadli, když se šel přiznat starostovi obce. Byl obviněn z úkladné vraždy, po dvou měsících ale dostali příbuzní mrtvého šokující zprávu.

„Vrah prý byl nepříčetný. Jeho stíhání proto zastavili. Skončil na psychiatrii, odkud ho po dvou letech pustili,“ řekla sestra zavražděného. Bolest a zklamání nad tím, že se nedomohli spravedlnosti, cítí dodnes. „Vrátil se, prodal dům a odstěhoval se někam k sestře tady na severu Čech. Bratr je patnáct let mrtvý, a on si běhá někde po svobodě,“ posteskla si.

„Shodli jsme se, že by se v takovýchto případech neměli vrazi dostávat na svobodu. Pokud jsou nepříčetní, měli by zůstat izolovaní. Když pak znovu něco spáchají, zase se trestu vyhnou,“ dodala.

Pustili ji, zabila

Petra Vejvodu (†16) ubodala před dvěma týdny ve školních šatnách ve Žďáru nad Sázavou schizofrenička Barbora Orlová (26). Již v roce 2012 pobodala vychovatelku v havířovské základní škole a žákyni (7) držela jako rukojmí. Pro nepříčetnost nebyla potrestána, skončila jen v psychiatrické léčebně. Psychiatři ji ale letos v únoru propustili na svobodu, a dovolili tak, aby došlo k vraždě.

 

jarypadlo ( 27. října 2014 17:25 )

A co uzákonit voko za voko?

majka60 ( 27. října 2014 16:01 )

 

hofihofi ( 27. října 2014 09:27 )

Metody v ČR, vrahy oznacit za nepricetne, zavrit do blazince a pak se nejakej lekar podepise, ze je zdravy uz a je na svobode a nepotrestan.

Zobrazit celou diskusi