Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Krvavé drama ve škole: Student pálil po spolužácích!

Autor: shp, ČTK - 
24. října 2014
21:21

Krvavé drama se odehrálo na střední škole ve městě Marysvillu v americkém státě Washington. Jeden ze studentů tam spustil střelbu, jednoho spolužáka zabil a nejméně čtyři zranil. Tři osoby bojují o život. Po svém střeleckém běsnění se útočník sám zastřelil.

Americký středoškolák dnes střílel ve škole ve městě Marysvillu na severozápadě USA po svých spolužácích. Útočník se podle policie sám zastřelil. "Jsme přesvědčeni, že tu byl pouze jeden střelec a že tento střelec zemřel," uvedl policejní důstojník Robb Lamoureux. Podle očitých svědků, které na Twitteru citoval list The Seattle Times, střelec vešel do školní jídelny, vytasil zbraň, přiblížil se k jednomu ze stolů a vystřelil na šest studentů, kteří u něj seděli.

Okamžitě vypukla panika, ostatní se snažili zachránit zoufalým útěkem z místnosti. Studenti se poschovávali ve třídách, někteří po zahájení palby padli na zem, kde leželi až do příchodu policie. Jiní se pokusili uprchnout na školní hřiště, ale všechny východy ze školy brzy zatarasily desítky prchajících spolužáků. Těžkooděnci krátce po incidentu začali prohledávat třídu po třídě, žádného dalšího střelce ale nenašli.

Před školou parkovaly vozy záchranné služby, budovu policie evakuovala. Policie novináře informovala, že útočník zemřel následkem střelných zranění, která si sám způsobil. O okolnostech jeho sebevraždy se zatím nic neví. O střelci není známo nic kromě toho, že pálil na své spolužáky.

Věk amerických středoškoláků se pohybuje mezi 13 a 18 lety. O motivech činu policisté nechtějí spekulovat. Poslední podobný incident se ve státě Washington odehrál počátkem června na univerzitě v nedalekém Seattlu, kde střelec zabil jednoho studenta a další dva zranil.

sars ( 25. října 2014 12:08 )

 Skutečný důvod střelby byl -mladík si chtěl prisednout ke stolu a někdo mu řekl ,, vystřel"je tu obsazeno. ..

.abcd.abcd. ( 25. října 2014 10:51 )

Ještě jednou k tomu - v USA se lidem žije daleko líp.....hmmmm to může napsat někdo kdo nemá o ekonomice páru. Kdyby nebyla China asi by bylo v USA velmi ale velmi krušno. To jim asi Obama neřekl, že jsou dávno na mizině, nejzadluženěší země na světě a to i žijí lépe? Vím jak se tam maká a co za to člověk má.

.abcd.abcd. ( 25. října 2014 10:48 )

Ladybug nevíš o co se jedná a nevíš jak se tady chová pgga. Já jen to jak ona všechno naše černí prostě tentokrát otočil Proč tu nejsi, když pgga nadává a to velmi vulgárně na Čechy a Slováky? Ona to dělá pokaždé a už s tím jde hodně lidem na nervy. Takže porovnávej obě strany. Tohle nemá ani tak s Ameriku co společného, ale s pgga, podle které je Amerika perfekt a my poslední hnůj. Tak se o nás pokaždé vyjadřuje. O tom kdo se kde má lépe by jsme mohli vést diskusi. Já se tady mám např.velmi dobře, ale taky jsem proto něco udělal.

.abcd.abcd. ( 25. října 2014 10:43 )

No to napsala ta pravá. Tvoje příspěvky stojí za starou belu a navíc chodíš a jen kritizuješ každého a všude. Nehas co tě nepálí. Psal jsem to tobě? Co se do mne a pgga mícháš. Když pgga tady všechno České a celý Ostblock uráží, to nevylezeš. Když se všem východákům vysmívá jak debil a nadává sprostě - píše pak anglicky - to nevylezeš co? To ji nic neřekneš! Neumíš anglicky nebo co? A když nevím o co jde, tak drž hubu. Prostě se ne.ser do věcí do kterých ti nic není.

.abcd.abcd. ( 25. října 2014 10:32 )

Tak si přečti kriminalitu, kde je největší a už se divit nebudeš.

Zobrazit celou diskusi