Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Muž spadl ze skály do Jizery: Našli ho mrtvého

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Ondřej Požár)
Autor: ljš - 
24. října 2014
17:41

Hasiči na Semilsku pátrají po turistovi, který se zřítil ze skály do Jizery. Zatím se ho nedaří najít. Hasiči prohledávají řeku ze břehu i z lodí, nasadili i potápěče.

"Řeka je po deštích vzedmutá a kalná, vidět je sotva na 30 centimetrů," řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová. Muže objevili kolem 18:00 mrtvého.

Nehoda se stala krátce před 15:00 na horolezecké trase Via ferrata Vodní brána u Bítouchova. Jde o značenou a jištěnou stezku vhodnou i pro úplné začátečníky. "Co se vlastně stalo, zatím nevíme, muž se zřítil z výšky asi 20 metrů," řekla Štrauchová.

Na místo jako první dorazili podle Štrauchové hasiči ze Semil, ti ještě s člunem zahlédli ve vodě červenou přilbu, muže se jim ale najít nepodařilo. "Úspěšný nebyl v hledání ani vrtulník záchranné služby," uvedla. Tělo muže pak objevili až za druhým tunelem ve směru na Železný Brod. "Byl zaklíněný mezi kameny zhruba půldruhého kilometru od místa, kde spadl," dodala Štrauchová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

abzk ( 24. října 2014 22:40 )

Tak vzhledem k tomu, že tam spadnul u Vodní brány u Bítouchova, kde jsou slušný peřeje i když není Jizera rozvodněná, tak to hledání bylo skutečně náročný.

kastelan ( 24. října 2014 22:20 )

v Jizeře je půl metru vody takže hledání bylo asi náročný

Zobrazit celou diskusi