Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Panika v New York: Lékař s ebolou chodil hrát bowling!

Autor: shp, mb - 
24. října 2014
15:22

Jako lékař věděl, že má příznaky eboly, ale ještě předtím, než se sám umístil do domácí karantény, si Craig Spencer (33) chodil nerušeně hrát v New Yorku bowling. Obyvatelé Velkého jablka nyní propadají panice...


Craig strávil jako dobrovolník pro Lékaře bez hranic měsíc v Guineji, v USA přistál teprve 17. října a ze začátku se cítil skvěle. Jenže pak se mu udělalo špatně, měl horečku 39,5 °C! Jako lékař už tušil na čem je a tak na sebe uvalil karanténu a okamžitě zalarmoval úřady.

„Byl jsem v Západní Africe, léčil jsem pacienty se ebolou. Mám horečku, zvracím, trápí mě bolesti břicha…víte, co to může znamenat,“ přivítal Craig zdravotníky ve svém bytě. V karanténě se nyní nachází i jeho snoubenka Morgan Dixon, ale starosta New Yorku Bill de Blasio (53) ubezpečuje, že se není čeho bát.

„Newyorčané se nemají čeho bát. Pokud jste jeli stejným metrem jako nakažený, neznamená, že nemoc dostanete,“ uklidňoval obyvatele velkoměsta. Ne všechny ale tato slova přesvědčila.

Zaměstnanec prádelny, kam si Craig chodil prát věci, byl zjevně vyděšen: „Pral jsem jeho věci. Budu v pořádku? Řekněte mi, že budu v pořádku!“ Vyděšení jsou i návštěvníci místního bowlingu.

Ten totiž lékař chodil hrát i s teplotami, které jsou prvními příznaky, když je pacient s ebolou infekční.

germanicusarmin ( 24. října 2014 19:17 )

Ebola, stejně jako prasečí chřipka, syntetická vakcína /nakažení v té vakcíně/ pro chudáky černoušky. Má je ochránit, ale virus je záměrně šířen. Pokud se tím necháte očkovat, tak to dostanete, u bílech to je pouhá" kachna" aby to vypadalo, že to dostanou všichni. Kdo má strach, užívejte koloidní stříbro. Seženete pouze na internetu, . Proč asi? Vakcína proti ebole a epidemii hodně vynáší. Včerejší zprávy...ochrané obleky proti ebole se vyvíjejí 5 let..?? my jsme o ní již dříve věděli??? Nebo v USA???? Tam asi ano,vše připraveno, byznys může začít.

londynskypes ( 24. října 2014 15:39 )

Zije?

Zobrazit celou diskusi