Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zubožený pes žral klacky a kameny: Měl jich plné břicho

Autor: dce - 
24. října 2014
13:36

Překrásný a jinak zdravý výmarský ohař se toulal bezprizorně ulicemi New Orleans. Třásl se strachy a vypadal, že je na pokraji vyhladovění. Z hladu se živil kameny, kterých měl plný žaludek. Tuhle chodící kostřičku nakonec zachránili a odvedli do útulku, pokud by se ho ale nikdo neujal, museli by ho uspat!

V opuštěných ulicích New Orleans ho někdo zanechal svému osudu. Alexe, jak psa pojmenovali, si nakonec vzala pod svá křídla neziskovka Southern Animal Foundation, která u psa začala okamžitě léčit šílenou podvýživu. U veterináře dokonce zjistili, že má v žaludku klacky a kamení - tak velký měl pes hlad.

Alex je i přes všechno, čím si prošel, velmi vděčný a hodný pes. Dokonce se přestal bát lidí. "Je zázrak, že vůbec přežil," prohlásili zaměstnanci útulku. Problém ovšem nastal, když začali psa krmit - u takto vážných případů je třeba postupovat opatrně. I při malých dávkách ovšem u Alexe propukly vážně potíže.

Pes byl nadmutý, později zjistili, že se mu obrátil žaludek. Tento poměrně častý jev je běžný hlavně u velkých plemen a u psů, kteří hltají. Podvyživení psi tím ovšem trpí také. Alex byl operován a už podruhé mu veterináři zachránili život - obrácený žaludek bývá často smrtelný problém. 

Alex ale pořád nemá vyhráno - už sice zase chodí na procházky a přibírá na váze, čeká ho ale ještě dlouhá cesta. Pořád vypadá děsivě hubený. Až bude zcela zdráv a při síle začnou mu v útulku hledat nový domov.

tigrusenko ( 24. října 2014 17:49 )

Ty vole

tigrusenko ( 24. října 2014 16:57 )

Vypadá nějak přežraně.

naidka ( 24. října 2014 16:12 )

Dík za info, ale "hurikánem" by se daly nazvat i jiné katastrofy - třeba nepohodlní sousedi a tak . V každém případě je to velmi smutný případ, ale i přes příšernou vyhublost pes vypadá celkem dobře, má čistou srst i oči a podle fotky i zájem o okolí, snad se z toho dostane.

abzk ( 24. října 2014 16:03 )

Nechci ti kazit představy ale hurikán Katrina poničil město už v roce 2005. Od té doby jsou některé jeho části opuštěné. Spíš to tedy vypadá, že tam psa někdo vyhodil třeba z auta a ten se po předchozích špatných zkušenostech s tím člověkem bál vyhledat společnost lidí.

naidka ( 24. října 2014 15:52 )

Zobrazit celou diskusi