Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Maminka, která porodila v autě: Když se Šimonek narodil, nedýchal!

Autor: Pavel Schuster - 
23. října 2014
06:31

"Když jsem ho porodila, byl celý fialový a nedýchal," popisuje dramatickou chvíli Zuzana C. (29). Porodila v autě cestou do porodnice! A auto bylo paradoxně i míste početí...

„V noci na pondělí jsem začala mít stahy, šla jsem do koupelny a dala si horkou sprchu. Stahy ale byly větší a častější,“ popisuje začátek celého dramatu Zuzana. Když nahmatala hlavičku, okamžitě zburcovala přítele Honzu (38), který jí oblékl a naložil do auta. Jenže v půlce cesty začala rodit. S postupem jí a příteli radila dispečerka záchranky po telefonu. Když se Šimon narodil, nedýchal!

„Odmotala jsem mu pupeční šňůru, začala masírovat hrudníček, pobouchávat zádíčka. Mezitím ale už přijela sanitka,“ popsala Zuzana drama.

V Thomayerově nemocnici v Krči na ně už čekali, teď je Šimonek v inkubátoru. Ještě rozechvěná maminka se moc těší, až si ho bude moct pochovat! Mezitím tajně přemýšlí nad svatbou, na kterou s přítelem zatím šetří.

Shodou okolností s přítelem počali taktéž v autě. „Byla to náhoda,“ svěřila se maminka. Miminko si sice přála už dva roky před tím, ale protože se nedařilo, pustili to z hlavy. A pak to přišlo jako blesk z čistého nebe. Stejně jako nyní narození syna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

soorry ( 23. října 2014 16:41 )

Horká voda zrychluje, tep, krevní tlak, proto i zahřeje, vyvolává či zrychluje stahy. Ty matky to dělají snad naschvál. Pokud nemohou otěhotnět, pak se to povede, tak by už neměly otálet a s prvními příznaky jet do porodnice, riskují, že o co se snažily mohou lehce přijít.

abzk ( 23. října 2014 12:15 )

Jde o to že HORKOU

abzk ( 23. října 2014 12:13 )

Já vez ženu sám do porodnice při obou porodech, jenže ta rodila v termínu a není kráva aby si po tom co to začalo dala horkou sprchu Jestli tahle pizda už nahmatala hlavičku, měla volat sanitku okamžitě.

stejne ( 23. října 2014 10:25 )

A co jako? Přeci nemohla vědět, že to půjde tak rychle.

Zobrazit celou diskusi