Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Diktátor Kim u bazénu: Už zase kouká na věci! S úsměvem a vycházkovou holí

Autor: simao, ČTK - 
22. října 2014
18:15

Zranění kotníků! Nemoc! Převrat! Kolem diktátora Kim Čong-una se rozjely spekulace na plnou obrátku, když náhle zmizel neznámo kam a severokorejská média přestala uveřejňovat svého vůdce, jak kontroluje vše možné od ponožek po ponorky. Jenže Kim je nyní zpět. A svět oblétly další jeho fotografie. Tentokrát od bazénku.

Když 3. září s manželkou navštívil koncert, nikdo ještě netušil, že se po Kimovi brzy slehne zem. Vůdce se stáhl do ústraní a dlouho se na veřejnosti neobjevoval. Chyběl i při přivítání úspěšných sportovců KLDR, kteří zazářili na asijských hrách. A především při 69. výročí založení Korejské strany práce.

Nyní je Kim zpět. V plné parádě. V deníku Rodong Sinmun se objevil na další ze svých inspekčních cest, opět "zírající na věci", jak už činil s oblibou jeho otec Kim Čong-il. Tentokrát mladý Kim vyrazil do dokončeného rehabilitačního střediska Yonphung severně od metropole KLDR Pchjongjangu.  

Že jde o aktuální fotky, na to má poukazovat diktátorův změněný zdravotní stav. Kim sice působí velmi uvolněným dojmem, opírá se však o vycházkovou hůl, což nahrává teorii o zdravotních problémech s kotníky.

Kim měl podstoupit dokonce operaci - na luxusní klinice, pod dohledem lékaře z Francie. To, že drží hůl v levé ruce, může naznačovat operaci levého kotníku, uvedl jihokorejský analytik Čchong Son-čang. Spekulovalo se přitom o problémech s oběma kotníky, léčit se měl i s puchýři a otoky.

Podle analytika však nyní Kim především potřeboval rozptýlit spekulace, že nemá zemi pod kontrolou. Severní Korea je sice před světem uzavřena, ale ne zcela neprodyšně. I ze Západu se tam dostanou různými kanály některé zprávy. Pochybování i stavu vůdce však vítané jistě nebylo.

"Tím, že se rozhodl obnovit své veřejné aktivity před dokončením rekonvalescence, chtěl Kim umlčet zvěsti o tom, že jeho zdravotní komplikace jsou natolik vážné, že ohrožují jeho status severokorejského vůdce," podotkl i mluvčí jihokorejské vlády Lim. "Kromě toho, že chodí o holi, ale vypadá v dobré kondici," dodal.

Ani tentokrát kolem tak Kima nechybí ani zástup důstojníků a úředníků s bločky, kteří k pokračovateli Kimovské dynastie vzhlíží na každém kroku. Kulhající mladý Kim je však přece jen premiérou. Jihokorejští představitelé upozornili, že je to vůbec poprvé, co je některý člen dědičné severokorejské dynastie viděn, jak se opírá o hůl. Kim Čong-unovi předkové, otec Kim Čong-il ani jeho děd Kim Ir-sen nic takového nikdy nepřipustili.

pepen ( 23. října 2014 08:40 )

Odporný člověk a co má sraček v té palici!!!!!Takové odporné lidi vládnou lidem-to mají hned po narození omlátit o zeť!!!!!U nás by si zasloužila polovina politiků to samé-*** zlodějský!!!!

peggysue ( 23. října 2014 05:39 )

Je to všechno trapná šaškárna - chudáci Korejci. A kdo mu vymýšlí ten jeho trapný účes? Vypadá jak infantilní deb-il. Možná nevypadá. Je. Jinak se mi líbil název článku - už zase kouká na věci . Ano, takové jsou všechny jeho fotky.

joynkaa ( 22. října 2014 22:56 )

tý jo. V "severní koreji" platí úplně jiné zákony zemské přitažlivosti. Když má někdo problém s pravou nohou, pomůže si při chůzi holí v pravé ruce. Fakt jsi mě plesku pobavil. Je vidět, že někdo prostě něco plácnul a nechtělo se mu takovou kravinu ověřit aspoň reálným pokusem - pokrč pravou nohu, svaž si ji ke stehnu - má to vypadat jakože jsi bez nohy pod kolenem. A k dispozici máš jen jednu hůl. Ve které ruce s ní se ti půjde líp?...

vrahrychtar ( 22. října 2014 20:46 )

konecne nasli dvojnika. opravdovej Kim uz je na onom svete

odol ( 22. října 2014 18:41 )

Je to fantastické,že tento chalanisko sa vracia do práce a vďační pracujúci nemusia za ním úprimne revať ako blbci... Nech žije Ústredný výbor Korejskej strany práce!!! P.S:Ale zo svojho platu,kurňa!!!

Zobrazit celou diskusi