Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ISIS ukamenovali nebohou ženu: Údajně proto, že byla nevěrná!

Autor: dce, ČTK - 
22. října 2014
09:15

Skupina mužů v čele s otcem "odsouzené" ukamenovala mladou syrskou ženu jako trest za cizoložství. Svázanou ženu, která ještě prosí za odpuštění, odvedou do vykopané jámy, aby ji zahrabali. Zda žena zemřela, není jasné. Islamisté tak ctí verš, který v Koránu už dávno není!

ISIS zveřejnila video, které ukazuje údajné kamenování syrské ženy. Ode dneška záznam na internetu šíří aktivisté bojující za dodržování lidských práv v Sýrii. Nezávislým expertům se však pravost videa zatím nepodařilo ověřit. 

Na záznamu je zachycena svázaná žena, kterou kamenuje několik zahalených mužů a jeden starší člověk, údajně její otec. Podle jednoho z mužů, který na záznamu promlouvá, musí žena zemřít kvůli nevěře. Ta je v islámském právu šaría trestána smrtí a to i přesto, že dnešní kodifikovaná podoba Koránu verš, který to dříve přikazoval, již neobsahuje. 

Žena na videu několikrát prosí svého údajného otce, aby jí odpustil. Ten to nejprve odmítá, pak ale na naléhání islamistů její poslední přání splní. Údajné kamenování pak probíhá za stmívání. Z videa není jasné, zda žena skutečně zemřela. 

Video totiž prý vzniklo v provincii Hamá. Z července jsou známy přinejmenším dva případy kamenování ve východosyrské provincie Rakka. Tentokrát džihádisté poprvé drakonický trest nafilmovali.

pelagie ( 23. října 2014 09:17 )

skupina mužů spolu s......debilové zasr...., ji ukamenují a sami se mohou pářit jako zvířata, divnej svět......

hrado ( 22. října 2014 18:14 )

Tebe měl táta vych.at do hnoje,abys tu kanále neopruzoval !!!!

jentakjen-vegeta ( 22. října 2014 15:35 )

jentakjen-vegeta ( 22. října 2014 15:35 )

Lidi!!! 15:45 na Barrandově je film s naší Kudláčkovou

jentakjen-vegeta ( 22. října 2014 14:35 )

To máš teda víru, šo.u.s.táš ženáče a pak hajdy do kostela štětko.

Zobrazit celou diskusi