Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Řidič vletěl s dodávkou pod cisternu: Nehodu nepřežil!

Řidič dodávky předjížděl v místě zákazu předjíždění
Řidič dodávky předjížděl v místě zákazu předjíždění  (Autor: Foto - Týdeník Policie)
Autor: ČTK, ljš - 
21. října 2014
09:18

Předjížděl v místě zákazu předjíždění a zaplatil za to životem. Na silnici R7 na Kladensku poblíž Slaného Lotouše dnes ráno zemřel řidič dodávky. Převrátila se na něj cisterna převážející mletý vápenec.

"Dopravu policisté odklánějí, ale řidiči by se pokud možno měli úseku vyhnout úplně," řekla policejní mluvčí Michaela Nováková. Škoda je nyní odhadnuta na 1,5 milionu korun. Přečerpání nákladu cisterny potrvá pravděpodobně celé dopoledne.

Nehoda se stala po 4:00. "Pětačtyřicetiletý řidič dodávky jedoucí směrem na Louny předjížděl na dvojité plné čáře tahač s cisternou. Při manévru o ni zavadil. Tím se dostal do smyku a vyjel ze silnice," uvedla Nováková. Cisterna zároveň také vyjela z vozovky a převrátila se na dodávku. "Řidič dodávky utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Řidič cisterny byl ošetřen ve slánské nemocnici s lehkým poraněním ruky.

Mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková řekla, že z cisterny nic neuniká. "Na místo je přivolána náhradní cisterna na vápenec, náklad by mohl být přečerpán tak kolem poledne," uvedla.

lepo ( 21. října 2014 09:40 )

A opět Lotouš. Tam kdyby si chtěla PČR "nahrabat" na pokutách, tak .. neuvěřitelné jak tam někteří jezdí. Dvojitá čára a 80 ?? - žádný problém 120 a předjíždí - a ještě troubí na ty, kteří dodržují pravidla. Proto tam zemřelo již tolik lidí. Jinak je to normální úsek jako každý jiný.

Zobrazit celou diskusi