Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Skutečná podoba faraona Tutanchamona odhalena: Vzešel z incestu!

Autor: štš - 
20. října 2014
18:20

Je považován za nejslavnějšího faraona a jeho zlatá posmrtná maska se stala symbolem Starověkého Egypta. Jenže podle nové studie byl Tutanchamon ve skutečnosti neduživý mrzáček, který vzešel z incestu.

Jeho rodiče byli sourozenci, i kvůli tomu měl mladý panovník zřetelný předkus, zdeformovanou nohu a »ženské« boky. Při chůzi se proto musel opírat o hůlku (ostatně v jeho hrobce jich bylo nalezeno na 130).

To vše ukázala »virtuální pitva« týmu britských a italských expertů. Ti k výzkumu použili 2 tisíce počítačových skenů Tutanchmonovy mumie, kterou objevil v roce 1922 archeolog Howard Carter. Z nich pak vyskládali podobu panovníka, který zemřel v roce 1323 př. n. l. v pouhých 19 letech.

„Spekulovalo se, že příčinou jeho smrti byl pád z koňského spřežení nebo vražda. Tu jsme vyloučili, protože pitva ukázala, že neutrpěl žádná velká zranění. Stejně tak se kvůli zkroucené noze nemohl účastnit jezdeckých závodů,“ vysvětluje italský archeolog Albert Zink.

Dědičná nemoc

Jeho kolega Hutan Ashrafian z londýnské Královské univerzity zase studoval Tutanchamonovu DNA. „Ukázalo se, že jeho rodiče byli bratr a sestra. Incest byl tehdy normální, ale nevědělo se, že může vést k těžkým poruchám. To se stalo i v případě Tutanchamona. Důvodem jeho smrti tak nejspíš byla dědičná zhoubná nemoc,“ tvrdí.

alex0800 ( 21. října 2014 08:07 )

Vzešel z incestu.. Vzhledem k tomu, že letos byla celosvětově uznána PEDOFILIE za sexuální orientaci a nikoliv deviaci... A to nemluvím o německém páru bratra se sestrou, kteří svůj incest chtějí též od úřadů posvětit.. . Luciferiánský systém se ukazuje ve své hnilobě.. Sodomité jsou dnes běžní, ba dokonce je teď temný papež bude povolávat do církve jako výsměch všemu morálnímu.. Co chcete od posledního papeže, té tzv Popestar, tedy loutky okultistů?

abcd.abcd. ( 21. října 2014 00:03 )

Myslíš sovu na rameni? Ale já žádnou nevidím

abcd.abcd. ( 21. října 2014 00:02 )

nově erene

pgga ( 21. října 2014 00:02 )

"amplituda"..Vy a nebo hodne generaci pred pro rodinu pracoval?

abcd.adcb ( 20. října 2014 22:12 )

Já jsem s ním mluvila včera na hlaváku.

Zobrazit celou diskusi