Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rodiče pojmenovali synka Lucifer: Myslí si, že ho při porodu zachránily temné síly!

Autor: shp, ČTK - 
20. října 2014
09:51

Myslí si, že ho při porodu zachránily temné síly, a tak se jim odvděčili po svém. Mladí rodiče v Permu na samém východu evropského Ruska nadělali se svým prvorozencem rozruch široko daleko. Ke zděšení matričních úřednic a pravoslavných popů pojmenovali synka po Luciferovi, tedy rusky Ljucifer. Církev dala najevo, že chlapce pokřtí - až se přejmenuje.

„Porod byl hrozně těžký, chlapec se dusil. Slíbila jsem, že jestli přežije, pojmenuji ho Ljucifer,“ tvrdí podle serveru newsru.com maminka, Natalja Menšikovová, která se už netají, že s mužem patří k satanistům. Příbuzní jsou zděšeni, ale prý jen proto, že netuší, že Lucifer je "symbol svobody myšlení".

Šéfka místní matriky Taťjana Tužilinová se marně pokoušela rodiče přemluvit k volbě konvenčnějšího jména, ale po dvou týdnech nezbylo úřadu než kapitulovat a vydat rodný list s vybraným jménem. „Argumentovali jsme, že žít s takovým jménem v soudobé společnosti nemusí být nejpohodlnější, ale rodiče trvali na svém. Ze zákona nemáme žádnou možnost takové jméno zakázat,“ postěžovala si úřednice.

Odpověď ale chystají pravoslavní aktivisté. „Satanisté pojmenovali dítě Ljucifer! Požádáme o svěření dítěte do péče a předáme jej pravoslavné rodině, kde ho pokřtí Michail,“ ohlásil vůdce hnutí "Boží vůle" Dmitrij Enteo. Na místním biskupství se zatím nechali slyšet, že církev přijme Ljucifera, bude-li si to přát, avšak pokřtít jej lze "pouze jménem svatého, a ne ďábla".

V postsovětském prostoru nejsou nekonvenční jména až tak mimořádná: krátce před zimní olympiádou v Soči manželé z tohoto jihoruského města pojmenovali svou dceru Olimpiada. Vlastenec z Pavlovska u Voroněže pojmenoval svou dceru rovnou Rossija, čili Rusko. „Všude je to samá Máša a Dáša, ale Rossija je jen jedna,“ vysvětlil Vladimir Kicenko.

Kicenko nebyl až tak originální, protože jistá Rossija Šramková se narodila v červnu 2002 v Nižném Tagilu na Urale. Ale politicky uvědomělá jména mají v Rusku svou tradici. Po bolševické revoluci z roku 1917 se na počest jejího vůdce dávala dívkám jména jako Ninel, čili Lenin pozpátku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zelena.karkulka ( 20. října 2014 21:49 )

vypadá tak

sugarbitter ( 20. října 2014 16:31 )

Proč zrovna Rusko, vždyť máme celou řadu rozvojových zemí a primitivů ve slavných USA je hodně.Jak se smíříte s tím, že evidentně již nastupují / dle starých proroctví v Bibli/ žluté národy ?

sugarbitter ( 20. října 2014 16:21 )

Víru v boha bych nepojila se středověkem. Ovšem názor té "matky" je názor primitiva, protože kdyby jen trochu myslela, tak dítě tak nepojmenuje. Ať si sama věří v cokoli, své dítě nemá nikdo předurčovat nebo zssvěcovat, navíc ještě zlu. Určitě, kdybych já měla pochyby, že bylo při porodu vše s kostelním pořádkem, tak bych se naopak modlila.

sores ( 20. října 2014 14:31 )

S prominutím ale máma je k.ráva a o.tec vůl. Neuvědomují si, že klukovi se všichni ve škole budou smát a i on se za jméno bude stydět!Snad se nechá sám v dospělosti přejmenovat.Ježíš ten člověk se fakt přírodě nepovedl.

xxyy ( 20. října 2014 13:58 )

Tak 4/5 Ruska skutečně žijí téměř jako ve středověku. Ruský venkov je nejméně o 200 zpět.

Zobrazit celou diskusi