Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sloní samička »ochutnává« podzim

Autor: vet - 
18. října 2014
15:00

Sloní samička z ostravské zoo, kterou od narození, tedy již osm měsíců, piplají ošetřovatelé pomocí náhražky sloního mléka, se má k světu a právě poznává půvaby podzimu.

A nejen to. Začíná také zkoumat, co baští její máma. Strká jí chobůtek do tlamy a nasává vůni toho, co žvýká. Ochutnává ovoce, zeleninu. Zaujal ji banán i mrkev. Její hlavní stravou ale zůstává mléčná náhražka.

Sloní holčička ale nemá stále vyhráno. Přechod na pevnou stravu může být pro ni osudný. „Hrozí, že organismus nevybavený látkami z přirozeného mateřského mléka tuto změnu nezvládne,“ objasnila mluvčí zoo Šárka Kalousková. Protože její osud zůstává nejistý, stále nedostala jméno.

Blesk Víte, že?

...samička vypije 13 litrů náhražky mléka denně? ...váží kolem 340 kg? ...vyhráno bude mít, dožije-li se 7 let?

 

naidka ( 19. října 2014 08:56 )

No vida, jak se slůněti ZATÍM daří . Plesk ho před půl rokem pohřbíval, že už už dostane smrtící injekci, že další týden nepřežije a slůně a hlavně ostravští ošetřovatelé všem vytřeli zrak . Velký optimismus zatím není na místě, mládě nemá dostatek imunity a nebezpečí hrozí i při přechodu na tuhou stravu, jak se píše v článku. Hlavně nic nezakřiknout. Fotky slůněte "v lázni" jsou moc roztomilé a úžasné.

Zobrazit celou diskusi