Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opavská léčebna propustila další schizofreničku: Ta pak zabila roční Andrejku!

Autor: ljš - 
16. října 2014
19:47

Pustili ji ze stejné léčebny jako Barboru Orlovou (26) a ona pak nožem ubodala dítě! Schizofrenička Monika B. zničila život rodiny Kuchtíkových z Frýdku-Místku, když jim před dvěma lety zavraždila dceru Andrejku a pobodala její babičku. Ani oni nemohou pochopit, jak je možné, že k něčemu takovému mohlo dojít znovu...

Případy Barbory Orlové a Moniky B. se v mnohém podobají. Zatímco první v minulosti provedla podobný útok ve škole, druhá dlouho tyranizovala obyvatele domu, v němž nakonec vraždila. Obě nemocné ženy útočily nožem na děti a obě byly krátce před činem propuštěny z opavské psychiatrie.

Pro rodiče roční Andrejky, kterou Monika B. zabila, se žďárským útokem znovu otevřela tři roky stará rána. „Nemohli jsme uvěřit tomu, že se to stalo znovu. Jak je možné, že další schizofrenička zabila další dítě? To lékaři nevěděli, že to může udělat znovu?“ řekla maminka Andra Kuchtíková deníku Aha!.

Na den, kdy přišla o dceru nikdy nezapomene. V osudnou neděli 22. ledna hlídala holčiku její babička Mária Bartošová, protože rodiče zrovna pracovali na přestavbě domku.

Kolem půl šesté večer někdo zazvonil na zvonek jejího bytu. Když se kukátkem podívala na chodbu, nikoho ale neviděla. Bzučákem proto otevřela vchodové dveře do domu a ty do svého bytu nechala pootevřené. Byla přesvědčená, že si dcera jde Andrejku vyzvednout a jen si zapomněla klíče.

„Vtom vtrhla do bytu sousedka Monika K. s nožem v ruce. Povalila mě na zem, zasedla začala mě zběsile bodat do všech možných částí těla. Když se vyzuřila, vstala a odcházela pryč. Protože ale vnučka Andrejka plakala, obrátila se, popošla pár kroků zpět a Andrejku bodla do zad,“ vyprávěla paní  Mária. Lékařům se podařilo ji zachránit, Andrejce už ale bohužel pomoci nedokázali.

Schizofrenička pak znovu skončila v psychiatrické léčebně a soud jí o pár měsíců později nařídil takzvanou detenční léčbu, což je kombinace vězení a zdravotnického zařízení. Rodina má ale pořád strach, že by mohla útočit znovu. „Nemáme vůbec žádné zprávy o tom, jak případ pokračuje. Nevíme, jestli už Moniku propustili, nebo je stále v léčebně. Děsíme se toho, že by to mohla udělat znovu,“ říká Andrea Kuchtíková. „Buď jsou špatné zákony, nebo na léčbu takto nemocných lidí někdo kašle. Neumím si to vysvětlit,“ dodává.

pgga ( 18. října 2014 02:45 )

pgga ( 18. října 2014 02:45 )

CR je VYCHOD ..BYL A BUDE Co se tyce premyslenim..IQ lidi atd..

sabartnok ( 17. října 2014 04:32 )

 Jsme pozadu i v realizaci a dodržování těch platných. Vždy jen bla bla bla a všechno vyšumí. Např. Egyptské vraždy.

pgga ( 17. října 2014 00:35 )

Co se tyce "zakonu" jste v CR tak nejak VELMI pozadu.

echo.3 ( 16. října 2014 22:51 )

V tomto Absurdistánu jsou zmršené zákony i lidé.

Zobrazit celou diskusi