Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strach z eboly i ignorace: Žena čekala dva dny na letišti v ochranném obleku, muž doprovázel nakaženou bez něj!

Autor: shp - 
16. října 2014
16:37

Strach z eboly se šíří světem rychleji než samotná nemoc, která si vyžádala již téměř 4500 obětí. Žena seděla dlouhé hodiny na letišti v americkém Washingtonu kvůli obavě ze smrtící nemoci v ochranném obleku. V kontrastu s tímto chováním působí neskutečně lehkomyslně zaměstnanec letiště v Dallasu, který doprovázel nakaženou pacientku bez obleku do letadla.

Zatímco všichni zdravotníci kolem něj měli ochranné obleky, stejně jako nakažená zdravotní sestra Amber Vinson, muž, který ji doprovázel, měl na sobě jen kalhoty a košili. Podle britského Daily Mailu je pravděpodobné, že s nakaženou pacientkou dokonce letěl z Dallasu do Atlanty, kam byla přepravena.

Spatřili ho totiž právě i na letišti v Atlantě, jak pomáhá Vinson do sanitky. Tento muž nejenom, že hazarduje se zdravím vlastním, ale i cizím. Ebola je vysoce nakažlivý virus, jehož šíření se nedaří zastavit. Vinson je již druhá americká zdravotní sestra nakažená ebolou.

Oproti tomuto nezodpovědnému chování působí úsměvně případ cestující na washingtonském mezinárodním letišti Dulles. Ta si na sebe oblékla ochranný oblek, ve kterém čekala dlouhé hodiny na svůj let. Na stejném letišti totiž přestupoval americký pacient nula Eric Duncan, který již ebole podlehl.

Americké úřady se již vyjádřily, že takovéto chování není nezbytné, protože v době, kdy Duncan ve Washingtonu přestupoval, příznaky eboly neměl, tudíž nebyl infekční. Žena navíc na sobě měla ochranný oblek, ale netěsnící, nad rukavicemi měla odhalené ruce, takže kdyby byla ebole vystavena, mohla by se stejně nakazit.

slimstar ( 16. října 2014 19:09 )

Na slovensku mají strach z brutálních policistú, kteří mláti nevinné ženy za STK na aute http://vas.cas.sk/clanok/10537/brutalny-policajt-z-videa-ma-velky-problem-sokujuce-svedectva-j eho-dalsich-obeti.html#

ropuchaninka ( 16. října 2014 18:19 )

absolutna lez--necekala na zadnem letisti dva dni---doporucuji hledat prameny s overenou reputaci pred tim nez zverejnite prelozene klamstvo-----

Zobrazit celou diskusi