Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hliník může způsobit Alzheimera: Není možné se mu vyhnout, tvrdí expert!

Alzheimer postihuje ve většině případů lidi po 65. roku života. Možná za to může i hliník všude kolem nás, který se v těle nahromadí a v pozdějším věku způsobů propuknutí nemoci.
Alzheimer postihuje ve většině případů lidi po 65. roku života. Možná za to může i hliník všude kolem nás, který se v těle nahromadí a v pozdějším věku způsobů propuknutí nemoci.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: tp - 
15. října 2014
22:54

Hliník, který máme všude kolem sebe, může vyvolat Alzheimerovu nemoc, ta poté pomalu ničí lidský mozek, domnívá se uznávaný britský expert. Nyní se bude testovat, zda-li je jeho hypotéza pravdivá a pokud ano, co s tím udělají světové velmoci? Je totiž všude kolem nás a téměř ve všem, co jíme a pijeme.

Hromadění hliníku v těle během našeho života může vyvolat Alzheimerovu nemoc. Tvrdí to uznávaný britský expert Christopher Exley z Keele University v časopise Frotiers in Neurology. Jeho hypotéza se bude nyní prověřovat.

 „Jak víme, že Alzheimerova nemoc není jen následkem chronických účinků otravy hliníkem? Přítomnost hliníku v mozku by měla být varovným signálem, který nás upozorní na potenciální nebezpečí aluminiového věku,“ řekl expert a snažil se vypočítat, kde a jak moc přichází lidský organismus s tímto prvkem nejvíce do styku. A není toho málo!

Hliník se dnes přidává skoro do všeho, co jíme, co pijeme a s čím i jíme. Jsou např. i ve vodě kvůli tomu, aby byla více čirá. Hliník je v čaji, kakau či víně. A samozřejmě v kosmetice, opalovacích krémech a deodorantech. Hliník se poté ukládá v mozku, nervech a kostech, kde může dát vzniku zákeřné nemoci. „Všichni si hromadíme známý nervový jed v mozku, a to od narození až do smrti,“ shrnul expert.

 

e.44 ( 16. října 2014 13:42 )

Sousedce praskla úsporná žárovka skoro do obličeje a skončila s otravou rtutí v nemocnici. Úsporný žárovky patří mezi nejvíc život ohrožující svinstva současnosti. Naštěstí mám těch klasických nakoupeno i pro další dvě generace.

kartona ( 16. října 2014 12:07 )

Tato teorie už tady byla velmi dávno. Vydělala na tom ocelová lobby; pivo se na příklad dopravuje v ocelových sudech místo dříve používaných hliníkových. Ale četl jsem, že zvýšená koncentrace hliníku v centrech mozku při Alzheimerově chorobě jsou způsobené tím, že se mozek chrání pomocí nejedovatého hliníku před jedovatými kovy, jako je rtuťa kadmium. Já bych věřil tomu, že za Alzheimera může rtuť; je jí v životním prostředí stále více, hlavně kvůli zářivkám. Člověk aby měl strach jíst mořské ryby z Baltického a Severního ledového moře. Alzheimer je výhodný v konečné fázi; to je pacientovi všechno jedno.

llottoss ( 15. října 2014 23:50 )

to bude asi i jinej ,,sviník,, nejen ,,hliník,,

llottoss ( 15. října 2014 23:49 )

asi v tom bude osud...

llottoss ( 15. října 2014 23:48 )

Zobrazit celou diskusi