Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Islamisté masakrují civilisty na hranicích Evropy: Stovky mužů bez hlavy, ženy slouží jako sexuální otrokyně

Autor: ČTK, max - 
15. října 2014
16:17

Vraždění stovek nevinných, vypichování očí, uřezávání hlav, ulice poseté mrtvými těly, ženy jako sexuální otrokyně. Tak bojovníci Islámského státu dobývají syrské město Kobani ležící u hranic s Tureckem. Obyvatele, kteří nestačili utéct, stihl krutý osud.

Ti, kteří měli štěstí a podařilo se jim uniknout, teď popisují hrůzy, které prožili. „Srazili ho k zemi a za pokřiku Bůh je veliký mu uřezali hlavu. Každou noc se mi o tom zdá a každé ráno se s tou vzpomínkou budím,“ popsal 13letý Dillyar vraždu svého bratrance, s kterým se snažil ze země uniknout.

"Viděl jsem desítky, možná stovky těl s uříznutou hlavou. Viděl jsem obličeje bez očí, s vyříznutými jazyky," vzpomíná na hrůzy další uprchlík Amín Fadžar, kterému se před teroristy ukrývá v táboře v Turecku.

Spojené státy a jejich arabští spojenci v posledních dnech zintenzivnili nálety na sever Sýrie. Jak oznámilo americké velení, během pondělí a úterý došlo u Kobani k 21 leteckých úderům.

Kurdští bojovníci z hlavní obranné jednotky YPG prý začali se spojenci mnohem více komunikovat a útoky na radikály jsou tak mnohem přesnější. "Zástupci velení YPG sdělují koalici, kde se nacházejí islamistické cíle a oni podle toho míří," řekl agentuře Reuters mluvčí YPG Polat Can. "Někteří z příslušníků ISIL se stáhli, jiní se přeskupili a vrátili. Ale protože k náletům dochází po vzájemné koordinaci, cíle zasahují velmi přesně," dodal. ISIL je zkratkou pro Islámský stát v Iráku a Levantě, jak si dříve hnutí Islámský stát říkalo.

Média v úterý informovala, že syrští Kurdové v úterý dobyli zpět strategické návrší u Kobani. Jejich boj s extremisty je však velmi obtížný, protože mají k dispozici jen lehké zbraně, zatímco islamisté používají tanky, dělostřelectvo i automobily naložené výbušninami.

Kobani je poslední baštou Kurdů na severu Sýrie. V jeho okolí islamisté ovládají asi 300 vesnic. Pokud by město padlo, ovládl by IS souvislý pás pohraničí od severovýchodního cípu Sýrie až po město Halab. Z Kobani a jeho okolí již uteklo do sousedního Turecka přes 180.000 lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

7481 ( 28. prosince 2015 22:15 )

Hodit na ně atomovou bombu,tak se vypařej jako voda.Jenom stín by po nich zbyl.

tgbb ( 16. října 2014 01:48 )

Islamisté lidem v Kobani v Sýrii podřezali krky a vypíchali oči -příčinou je USA a EU vyvolaná občanská válka v Sýrii arabské jaro alkady USA ( puče v Libyii, Egyptě Sýrii,na Ukraině ,Tunisku) http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/350577-islamiste-lidem-v-kobani- podrezali-krky-a-vypichali-oci.html Krutá smrt potkala obyvatele převážně kurdského města Kobani v Sýrii, kteří padli do rukou bojovníkům Islámského státu. Dobyvatelé je bez milosti vraždili tak, že jim podřezávali krky. Svým obětem dokonce vypichovali oči. Ulice podle uprchlíků zaplavila mrtvá těla bez hlav. kdy konečně budeme soudit viníky této situace USA ?

beladona ( 16. října 2014 01:09 )

cuciktojemoje: ČTI: Přístupové rozhovory EU s Tureckem byly zahájeny v říjnu roku 2005, avšak jejich hladký průběh brzdí řada překážek, které se od té doby nepodařilo překonat. Mezi ně patří zejména obchodní vztahy s Kyprem, svoboda vyjadřování a práva kurdské menšiny

beladona ( 16. října 2014 01:06 )

vog.ht: hmhm ...by se vidělo ...? Ty bys viděl ten tanec!Už kopej bungr , nakup konzervy a balenou vodu !

beladona ( 16. října 2014 00:27 )

kraken666 obávám se, že v hluboké minulosti to právě US a jejich spojenci odstartovaly.Ropa je mocná , tak mocná, že se Arabům vnucuje, jak mají žít, ovšem podle pravidel křesťanů. Kdyby je nechali na pokoji a kdyby při přidělení židovského státu nastolilo OSN jasná pravidla, bylo by líp. Celé NATO mi může políbit záda.Za pomoci NATO si Západ hájí vlastní kšefty, a Česko z toho má tak akorát bolavou hlavu. ----------------------- Toto je speciální opáčko pro KRAKENA, jehož omezená slovní zásoba odráží věrně kapacitu jeho mozkovny, která je drasticky omezena na 8 závitů obsahujích 8 oplzlých konstatních výrazů. Stav krakena je vyhodnocen jako akutní a před totálním zblbnutím je mu doporučeno číst a vzdělávat se , což jediné jeho mozkovnu uchová před zhroucením

Zobrazit celou diskusi