Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mejdan s kmotrem Hrdličkou! Podívejte se, kteří vlivní dorazili

Autor: red - 
15. října 2014
09:02

Kdysi hlavouni, teď vděční za jakýkoliv post. Pořád ale stojí za »kmotrem« Tomášem Hrdličkou (46). Na oslavu s ním těsně před volbami přišly známé tváře pravice.

S dárkovými taškami se sjížděli hosté do průhonické restaurace Pod Zámkem. Slavil místostarosta Prahy 10 Ivan Vinš (48, nestr., exODS). Právě Hrdlička měl však také životní jubileum, jen tři dny po oslavě... Kdo přišel? Například exposlanec Boris Šťastný (44, exODS) či bývalý ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (40, ODS).

Nechyběl ani Milan Richter (38, ODS), kterého Vinš na radnici Prahy 10 nahradil a který neúspěšně kandidoval na starostu této městské části, či dokonce první náměstek primátora Jiří Vávra (54, TOP 09), který dostal druhý největší počet preferenčních křížků ve volbách do zastupitelstva Prahy 20.

Na magistrátní kandidátku se však nedostal, údajně kvůli neshodám s primátorem Tomášem Hudečkem (35, TOP 09). A to ho dříve Hudeček prohlašoval za svého »psa«, kterého bere na důležitá jednání.

Půjde Vávra pryč?

Blesk opakovaně oslovil některé z účastníků večírku, nezvedali však telefony, ani neodpovídali na SMS. Vyjádřil se ale Vávra, který tvrdil, že dorazil na oslavu Vinše a o Hrdličkově účasti předem nevěděl.

„S panem Hrdličkou se neznám a nebavím. Je to nemilá skutečnost, ale nemohl jsem logicky ovlivnit, kdo bude mezi stovkou dalších hostů,“ napsal v prohlášení.

Primátoru Hudečkovi, kterému Vávra dlouho leží v žaludku, však toto vysvětlení nestačí a svého náměstka v souvislosti s fotografiemi vyzval k odstoupení…

Vydělal na benzinu

Hrdlička, kterému se něžně říká »lobbista« a jehož Mirek Topolánek (58) prohlásil za pražského kmotra, své první peníze vydělal na provozování pražských benzinek.

V minulosti seděl v zastupitelstvu Prahy 10 a zespoda měl vliv na celou pražskou ODS. Právě on prý pomohl z Pavla Béma (51) udělat pražského primátora.

Dnes v obchodním rejstříku nefiguruje u jediné firmy, v minulosti však bylo jeho jméno spojováno se stavební společností Prominecon (dříve Navatyp), která vydělává na veřejných zakázkách. Hrdlička to popírá. Jedenkrát se dostal kvůli údajné korupci před soud, byl však zproštěn obžaloby. Sám popírá svůj status šedé eminence.

Oslavenec Vinš: Hrdlička je můj kamarád!

Proč jste pozval na oslavu narozenin pana Hrdličku?

„Já jsem s ním dlouholetý kamarád.“

Je možné, že pan Vávra nevěděl, že tam pan Hrdlička bude, jak tvrdí?

„Já jsem na tu oslavu pozval své kamarády a svoje kolegy ze zastupitelstva. Pozval jsem tam asi sto lidí, takže padesát lidí s doprovodem. Kdo dorazil, ten dorazil. Já jsem pana Vávru nezval osobně. On tam přišel jako doprovod jednoho mého kolegy.“

Co říkáte na roli pana Hrdličky v politice? Údajně je to loutkař, který řídí podstatnou část Prahy.

„Je to můj kamarád. To jsem si přečetl v médiích. O tom žádné důkazy nemám a nic takového nevím.“

tgbb ( 15. října 2014 22:32 )

česká havloidní islamopravice uznala muslimské džihádisty z Kosova , Čečenska podporuje Sýrijskou alKadu džihádistů vyzbrojenou USA a samozřejmě banderovy teroristy jacenuka, klička, tahniboka jedná se o extremisty , teroristy

tgbb ( 15. října 2014 21:57 )

Kandidát do Senátu Adolf Klepš, náčelník horské služby Krkonoše, se kromě podpory nominující TOP 09 a STAN může ve 2. kole volby opřít i podporu ODS a KDU-ČSL mafiánská špína drží pohromadě, korupčníci ,SS náckové banderovci ,lidi volte proti církevní bestii ,mafií ods,=top=stan,= kdu ,jinak se ty kleptomani vrátí do senátu

Zobrazit celou diskusi