Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Blesk peněženka, seznamte se! Konec nebezpečného nakupování na internetu

15. října 2014
11:00

Už není nutné mít otevřený účet v bance, aby šlo platit kartou! Na trh přišla BLESK peněženka. Jde o platební kartu, která je jiná než všechny ostatní, samozřejmě při zachování všech základních funkcí klasické platební karty. BLESK peněženka je totiž první dobíjecí platební karta, kterou lze od 16. října koupit v trafice, dobít si ji hotovostí a platit s ní v obchodech i na internetu. Bezpečně a anonymně!

BLESK peněženku seženou zákazníci za 125 Kč ve více než 6000 trafikách a stáncích po celé České republice. Pro koho je vhodná? Pro všechny, kteří chtějí mít své úspory opravdu pod kontrolou, kteří se bojí zneužití dat z běžné karty, kteří nechtějí ohrozit peníze na svém bankovním účtu v případě ztráty nebo zneužití karty. Přitom ji můžete používat jako zcela běžnou platební kartu! Pro placení objednaného zboží přes internet. Pro platby v zahraničí a na dovolené. Můžete ji pořídit členům rodiny a mít tak pod kontrolou jejich výdaje. Je vhodná pro všechny ty, kdo uvítají mít bezpečnou kartu na »vytažení z bryndy« atd. "BLESK peněženka je produkt, který vyrazí na cestu jako první, produkt se všemi atributy, které by měly být absolutně ku pomoci našemu čtenáři," uvedla na tiskové konferenci generální ředitelka Czech News Center a. s. Libuše Šmuclerová.

Žádná hrozba pro účet

BLESK peněženka je totiž karta, která nenese žádná data o svém majiteli, všechny platby tedy probíhají zcela anonymně. Zároveň má hodnotu pouze tak velké finanční částky, kterou se jí rozhodnete dobít. V případě ztráty nebo zneužití tak není ohrožen žádný váš bankovní účet, pouze aktuální hotovost, kterou jste ji nabili. "V zahraničí už tento produkt existuje a je oblíbený. Do dnešního dne ale chyběl na českém trhu," řekl lídr projektu BLESK peněženka Michal Táborský.

Už máte svoji Blesk peněženku? Už máte svoji Blesk peněženku? | Blesk

Jak to funguje?

STAČÍ ČTYŘI KROKY: KOUPIT, AKTIVOVAT, DOBÍT, PLATIT!

Poté, co si BLESK peněženku zákazník koupí, je potřeba ji přes telefon aktivovat. Platí pravidlo: 1 karta = 1 mobil. Tedy z jednoho mobilního čísla lze aktivovat jednu kartu. Platební karta je zabalena v papírovém balení společně s bezpečnostními údaji (uvedenými na Bezpečnostní kartičce). Ty slouží k aktivaci pomocí linky 267 197 097, jež je k dispozici 24 hodin denně. Zde se nastaví i ochrana karty, tedy PIN.

Pak už stačí navštívit nejbližší terminál Sazky (neplatí to pro terminály na poštách), na něm vložit na kartu hotovost a můžete s kartou za pár vteřin platit. BLESK peněženku lze dobít i přes webovou adresu www.bleskpenezenka.cz. Peníze na BLESK peněženku lze vkládat opakovaně.  Základní limit je 10.000 Kč na kartu, který však lze jednoduše přes zákaznickou linku navýšit.

Jejím prostřednictvím lze bezpečně a anonymně platit u všech obchodníků s platebním terminálem nebo v internetových obchodech označených logem MasterCard v Česku i zahraničí. BLESK peněženka je zároveň i bezkontaktní.

Video Blesk peněženka - /Blesk.cz/
Video se připravuje ...

Zaručí vám anonymitu

Na BLESK peněžence byste marně hledali jméno majitele. Zaručí 100% soukromí. Jen vlastník je pánem svých peněz. Ví přesně, kolik vložil a kolik utratil. S BLESK peněženkou se díky limitu nikdy nedostane do minusu. Sledovat výdaje může jednoduše z pohodlí domova přes webové stránky BLESK peněženky. Za některé služby se samozřejmě platí. Poplatky například za vložení částky na kartu, aktivaci výběru z bankomatu, či za samotný výběr najde zákazník na www.bleskpenezenka.cz nebo mu je prozradí na zákaznické nonstop lince 267 197 097.

Možnost zvýšení limitu

Limit BLESK peněženky se dá jednoduše navýšit. Karta je anonymní a může tak po celou dobu platnosti i zůstat, je tu zároveň možnost, jak si zvýšit limit pro platby i dobíjení. V případě poskytnutí kontaktních údajů (jméno, adresa, email, telefon) se navýší kapacita karty na 55 000 za kalendářní rok. Pokud si zákazník jednoduše přes zákaznickou linku aktivuje výběry z bankomatů, může též vybírat hotovost v České republice (výběry v zahraničí nejsou povoleny) až do výše 12 500 měsíčně.

Kde jsou peníze?

Přestože karta není spojena s konkrétním účtem, je jasné, že peníze musí někdo spravovat. Na projektu BLESK peněženka se podílejí firmy Czech News Center a.s. (vydavatel deníku Blesk), MasterCard, Sazka a MOPET CZ a.s., společnost, kterou vlastní Česká spořitelna - a právě ta peníze dobité na kartu v elektronických penězích v Kč spravuje.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině